Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'Zorro', în premieră la TNB, pe 4 decembrie

sala mare tnb

Spectacolul "Zorro" de Margaret Mazzantini, un one-man-show cu Ioan Andrei Ionescu în regia lui Toma Dănilă, va fi prezentat pe 4 decembrie, în premieră, la Sala Pictură a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, informează Agerpres.

Potrivit site-ului TNB, textul este tradus şi montat pentru prima oară în România, iar spectacolul este prezentat în cadrul programului "Uşi deschise pentru toţi".

În urma unui eveniment traumatizant din viaţa lui, personajul principal al acestui monolog începe să reconsidere însuşi sensul existenţei sale, începe să devină conştient de inconstanţa raporturilor dintre membrii familiei lui, să refuze superficialitatea celor care-l înconjoară şi se refugiază într-o excludere socială, percepută ca fiind unicul mod de supravieţuire logic într-un univers care i se pare construit numai pe aparenţe. Personajul alternează între lirism şi realism, lirism atunci când îşi revendică diferenţa cu demnitate şi mândrie, realism atunci când evocă ceea ce îi lipseşte cel mai mult: iubirea, limbajul empiric devenind astfel mijlocul de expresie al disperării, accentuându-i singurătatea, potrivit descrierii spectacolului.

"Zorro m-a ajutat să dezgrop o temere pe care o avem cu toţii. Pentru că în interiorul fiecăruia dintre noi, nemărturisită, mascată, există această posibilitate extremă: pierderea bruscă a firelor, a balastului care ne ţin ancoraţi de lumea obişnuită. Câţi dintre noi, într-o noapte în care aveam sufletul gâtuit, adăpostindu-ne sub un portic, cu reverele ridicate, n-am simţit faţă de acel trup, faţă de acea grămadă de zdrenţe sub care se ascunde un corp, posibilitatea de a fi chiar noi în locul lui? Vagabonzii sunt nişte rătăcitori care au evadat din casele noastre, care au mirosul dulapurilor noastre, miros a ceea ce ei nu au, dar şi a ceea ce ne lipseşte nouă", declara Margaret Mazzantini, se arată în comunicatul citat.

Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 11 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.