Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speranțele optimiștilor s-au spulberat: Maduro nu va renunța niciodată...nu fără luptă

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat sâmbătă că nu se va preda niciodată şi s-a angajat să apere independenţa Venezuelei cu preţul vieţii, dacă va fi necesar, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Citeste si Doi dintre copiii lui El Chapo, inculpați în SUA pentru trafic de droguri - Cei doi s-ar ascunde în Mexic

Un Maduro sfidător a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Caracas, în uralele unor mii de susţinători care purtau cămăşi roşii, culoarea Partidului său Socialist.

Maduro a dansat pe scenă împreună cu soţia sa.

Opozantul Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar în urmă cu exact o lună şi s-a angajat să-l îndepărteze pe Maduro de la putere, să organizeze noi alegeri şi să restaureze democraţia.

Însă Maduro afirmă că nu se teme de nimic.

El l-a catalogat pe Guaido drept o marionetă a Casei Albe şi l-a ironizat întrebându-lde ce nu a convocat încă vreun scrutin, dacă deţine într-adevăr puterea.

COMANDANT SUPREM

Pe de altă parte, cinci membri venezueleni din cadrul forţelor armate care au dezertat din posturi sâmbătă l-au recunoscut pe Guaido drept comandantul lor suprem.

Într-o înregistrare video pe care liderul opoziţieia publicat-o pe Twitter, militarii, în uniformă verde, îl salută militar pe liderul opoziţiei, îl numesc ”preşedintele constituţional” al Venezuelei şi declară că sunt pregătiţi să-i asculte ordinele.Guaido le-a mulţumit militarilor, le-a strâns mâna şi le-a spus că au făcut ”lucrul corect”.

El a reiterat că acordă o amnistie tutror membrilor persoanlului militar care ”apără poporul venezuelean” şi se alătură opoziţiei, care încearcă să-l îndepărteze de la putere pe Nicolas Maduro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.