Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Arşi: Trei dintre răniţii în Colectiv au murit din cauza infecţiilor nosocomiale

COLECTIV-lumânare-în-palme-777x437

Trei dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv care au murit la Spitalul de Arşi au făcut infecţii nosocomiale de mai mare amploare, a declarat joi, 3 decembrie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, doctorul Adrian Stănculea.

UPDATE: Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti analizează situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale, informează un comunicat de pe situl Ministerului Sănătății.

Potrivit acestuia, nu se poate preciza dacă cei 3 răniți ar fi putut fi salvați dacă ar fi fost transferați la clinici din străinătate.

„Sunt trei pacienţi decedaţi, fiecare medic curant a anunţat familia, nu era să se ascundă infecţia”, a precizat Stănculea, citat de Mediafax.

Medicul a precizat că în cazul arsurilor grave riscul de contaminare este mai mare, deoarece nu mai există protecția oferită de piele. Stănculea a spus că răniții din Colectiv au fost tratați în cele mai bune condiții și au primit tot ceea ce au avut nevoie. El a confirmat faptul că în Spitalul de Arsuri există o singură cadă pentru pacienți, dar a adăugat că aceasta este sterilizată după fiecare utilizare.

Declarațiile medicului Adrian Stănculea vin după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat, pe blogul său, un interviu cu un medic de la Spitalul de Arsuri, care nu și-a declinat identitatea, care susținea că tinerii răniţi în clubul Colectiv „au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.