Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Județean de Urgență Arad modifică structura secțiilor în care au fost tratați bolnavii COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Spitalul Județean de Urgență Arad restrânge spațiile pentru bolnavii COVID. Practic, pacienții infectați sau cei care sunt suspecți de infectare sunt repartizați într-o singură clădire.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad anunță că au primit aviz favorabil de la Direcția de Sănătate Publică pentru modificarea structurii secțiilor în care, în ultima perioadă, au fost tratați pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2, potrivit mediafax.ro.

„Am decis, împreună cu medicii care au tratat și tratează pacienți cu COVID-19 să restrângem zonele roșii și să păstrăm secții COVID-19 doar la spitalul din Grădiște. Această decizie ne permite să internăm mai mulți pacienți care prezintă alte afecțiuni medicale pe secțiile din clădirile fostului Spital Municipal” a explicat Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

În cazul clădirii din cartierul Grădiște au fost avizate din punct de vedere epidemiologic următoarele modificări: la parter funcționează Compartimentul ATI IV cu 12 paturi pentru pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 și Secția de Boli Infecțioase Adulți cu 19 paturi pentru pacienții cu COVID-19. De asemenea, la etaj funcționează trei secții: Secția de Boli Infecțioase Adulți cu 23 de paturi pentru pacienții suspecți de infecție cu COVID-19, Secția Clinică Pneumologie cu 22 de paturi non-COVID-19, Secția Pneumologie cu 20 de paturi non-COVID-19 respectiv Compartimentul de Recuperare Respiratorie cu 10 paturi destinate pacienților non-COVID-19.

De asemenea, arădenii care necesită investigații medicale pentru afecțiunile aparatului respirator, în regim de ambulatoriu, pot merge la cabinetul medical de specialitate Pneumologie, deschis la parterul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth.

Măsuri asemănătoare au fost luate și la alte spitale din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.