Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Municipal Adjud și secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani vor primi și pacienţi non-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Spitalul Municipal Adjud, care de mai bine de un an a funcţionat ca unitate suport COVID, va fi deschis de la 1 iunie şi pentru alte categorii de bolnavi în afara celor infectaţi cu SARS-CoV-2. De asemenea, în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani vor putea fi tratate şi alte categorii de pacienţi în afara celor pozitivi la coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Silviu Stanciu, spitalul din Adjud va fi redeschis de la 1 iunie pentru toate categoriile de bolnavi, în condiţiile în care în ultimul an în această unitate au fost trataţi doar pacienţii cu SARS-CoV-2, potrivit agerpres.ro.

"Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a vizat favorabil reluarea activităţii de către Spitalul Municipal Adjud în ceea ce priveşte acordarea de îngrijiri medicale şi pacienţilor non-Covid-19, în regim mixt de către toate secţiile şi compartimentele unităţii sanitare. Reluarea activităţii se face cu respectarea circuitelor funcţionale separate, conform legislaţiei sanitare în vigoare, începând cu data de 1 iunie 2021. Spitalul Municipal Adjud a început încă din data de 10 mai 2021 procedurile de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, verificări probe biologice şi resecurizarea circuitelor aflate în reconversie, astfel încât începând cu 1 iunie 2021, toţi pacienţii care se vor adresa unităţii sanitare să poată fi trataţi în condiţii de maximă siguranţă şi de professionalism", a declarat Stanciu.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean Focşani a anunţat că Secţia de Boli Infecţioase, destinată până acum doar bolnavilor cu coronavirus, va trata şi alte patologii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.