Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de aletă în 30 de comitate din statul Texas

alerta

În aşteptarea depresiunii tropicale Harvey, prevăzută să lovească zona Coastei Golfului, Greg Abbott, guvernatorul statului Texas, a declarat miercuri, preventiv, stare de alertă pentru 30 de comitate, informează agenţia Xinhua, scrie agerpres.ro

''Texanii sunt oameni de acţiune şi sunt mereu pregătiţi pentru situaţii de urgenţă'', a spus Abbott într-un comunicat de presă emis de centrul din Austin, capitala statului Texas, adăugând că ''de aceea iau toate măsurile de precauţie înainte de sosirea depresiunii tropicale Harvey. Declararea stării de alertă preventive va permite Texasului să mobilizeze resurse în cel mai scurt timp pentru a răspunde posibilelor situaţii periculoase provocate de furtună''. 

Comitatul Harris, în care se află Houston, cel mai mare oraş din Texas, se află printre cele 30 de comitate în care s-a declarat starea de alertă. Statul Texas cuprinde 254 de comitate, cele mai multe dintre toate statele americane. 

''Echipele de intervenţie ale statului sunt pregătite pentru potenţialul impact al depresiunii tropicale Harvey şi vor acorda asistenţă în situaţii de urgenţă'', a precizat Abbott. 

Centrul de Operaţiuni a trecut de la nivelul IV (condiţii normale), la nivelul III (atenţie sporită) şi va fi ridicat la nivelul II (stare de alertă) începând de joi. 

Furtuna tropicală Harvey s-a transformat în depresiune tropicală şi se îndreaptă către coasta texană, a anunţat miercuri Serviciul Naţional de Meteorologie american. Potrivit acestuia, furtuna ar putea lovi vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.