Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele americane încep să ridice restricțiile - Avertismentul experiților sanitari

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a decis marţi să elimine restricţiile impuse în contextul sanitar şi să redeschidă 100% economia. Măsuri similare au fost luate în Michigan, Louisiana şi Mississippi, notează news.ro.

Purtarea măştii sanitare nu va mai fi obligatorie, iar toate afacerile vor putea fi redeschise la capacitate maximă începând de săptămâna viitoare. „Este timpul să deschidem Texas 100%”, a spus republicanul Abbott, citat de BBC.

Abbott a emis un ordin executiv, ce va intra în vigoare pe 10 martie şi prin care anulează majoritatea restricţiilor.

Texas reprezintă cel mai mare stat american în care purtarea măştii nu va mai fi obligatorie. Abbott a fost criticat de partidul său pentru această măsură, care a fost impusă în luna iulie a anului trecut. Pe de altă parte, administraţia Biden a transmis clar că restricţiile în contextul pandemiei sunt încă necesare.

Purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, iar autorităţile nu mai au voie să îi amendeze pe cei care nu o poartă. În plus, vor fi ridicate toate restricţiile privind entităţile economice din districtele unde numărul pacienţilor spitalizaţi este mai mic.

Abbott a spus că, odată cu vaccinarea şi îmbunătăţirea tratamentului pentru Covid-19, statul este „într-o situaţia mult mai bună acum”. Însă a adăugat: „Covid nu a dispărut brusc”.

Texas a înregistrat peste 43.000 de decese asociate bolii şi este al treilea stat american cel mai afectat din acest punct de vedere.

Anunţul făcut de guvernatorul din Texas a venit după ce reguli similare au fost suspendate în alte state, între care Michigan, Louisiana şi Mississippi, unde masca nu mai este obligatorie.

Vaccinarea împotriva Covid-19 a sporit încrederea în SUA privind revenirea la viaţa de dinaintea pandemiei.

Marţi, preşedintele Joe Biden a spus că Statele Unite sunt pe cale să aibă suficiente doze de vaccin pentru fiecare adult din ţară până la finalul lunii mai.

Recentele decizii luate la nivel de state sunt în dezacord cu administraţia de la Washington.

Luni, directorul Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor a avertizat cu privire la un eventual al patrulea val de creştere a numărului de cazuri, dacă măsurile sunt relaxate.

Cele mai noi date arată că, în timp ce numărul contaminărilor cu SARS-Cov-2 şi al deceselor asociate a scăzut, el este încă mare faţă de nivelul altor state.

Dintre statele SUA, care decid politica sanitară publică, aproximativ 35 au impus purtarea măştii în spaţiile publice. Odată cu scăderea numărului de infecţii şi de decese, unele au început deja să relaxeze restricţiile.

În total, SUA au înregistrat peste 28,5 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 516.000 de decese asociate, potrivit datelor Johns Hopkins University.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.