Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele din Europa de Est vor să emită obligaţiuni cu maturităţi record, în încercarea de a profita de costul redus al împrumuturilor

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Două state din Europa de Est vor testa apetitul investitorilor pentru obligaţiuni cu maturităţi record, în încercarea de a profita de costul redus al împrumuturilor, transmite Bloomberg.

Croaţia intenţionează să ofere obligaţiuni în euro cu maturitatea la 20 de ani, potrivit unor surse din apropierea acestui dosar. De asemenea, Serbia a demarat miercuri o emisiune de obligaţiuni în euro cu maturitatea la 12 ani, cea mai mare maturitate pentru o emisiune de obligaţiuni în valută demarată vreodată de această ţară, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Neomarxiștii își duc planul până la capăt în ofensiva asupra Bisericii: Schimbă numele parcului 'Sfântul Ştefan' din București

"În mod clar, Serbia şi Croaţia vor să profite de faptul că randamentele pentru obligaţiunile guvernamentale vor rămâne la un nivel scăzut pentru o anumită perioadă. Având în vedere că investitorii sunt disperaţi să obţină randamente, cererea pentru obligaţiunile cu maturităţi lungi va fi puternică", susţine Anton Hauser, manager la divizia de investiţii a Erste Group Bank AG.

Ţările din Balcani strâng fonduri pentru a finanţa măsurile de sprijin Covid-19, într-un moment în care se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei. Luna trecută, Slovenia a oferit obligaţiuni cu maturitatea la 60 de ani, cea mai mare maturitate oferită vreodată pentru obligaţiunile internaţionale emise de o ţară din regiune.

Ofertele de obligaţiuni cu maturităţi record vin într-un moment în care randamentele pentru acest gen de obligaţiuni sunt în creştere la nivel global. Investitorii sunt îngrijoraţi că creşterea economică solidă, campaniile de vaccinare şi politicile guvernamentale generoase au potenţialul de a declanşa presiuni asupra preţurilor care ar putea afecta pieţele de obligaţiuni din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.