Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au lansat noi atacuri împotriva rebelilor Houthi, în Yemen

af.mil
avion lupta

SUA au lansat noi atacuri asupra unor ţinte din Yemen având legătură cu rebelii Houthi, la o zi după desfăşurarea unui atac coordonat multinaţional asupra a aproape 30 de poziţii Houthi, relatează CNN citând un oficial american, scrie news.ro.

Atacurile suplimentare efectuate vineri seară au avut o amploare mult mai mică decât în ​​noaptea precedentă, vizând o instalaţie radar folosită de Houthi, a afirmat oficialul.

Houthii au tras cel puţin o rachetă balistică antinavă către o navă comercială vineri.

Joi, SUA şi Marea Britanie au lovit 28 de sobiective Houthi separate în încercarea de a le afecta capacitatea de a lansa atacuri asupra căilor maritime internaţionale din Marea Roşie. Cele două ţări au fost susţinute şi de Canada, Australia, Bahrain şi Ţările de Jos.

Cel mai recent atac a fost realizat unilateral de Statele Unite, a precizat oficialul.

SUA ameninţaseră cu posibilitatea unei acţiuni militare suplimentare dacă Houthii continuă să lanseze atacuri cu drone şi rachete asupra navelor comerciale din Marea Roşie.

„Ne vom asigura că răspundem rebelilor Houthi dacă vor continua acest comportament scandalos, împreună cu aliaţii noştri”, a declarat vineri, în Pennsylvania, preşedintele american Joe Biden.

Dar după loviturile conduse de SUA, gruparea rebelă susţinută de Iran a lansat o altă rachetă balistică anti-navă către o navă comercială din Golful Aden, la sud de Yemen.

Noile atacuri vin şi după ce Casa Albă a declarat că încearcă să evite o escaladare.

„Tot ceea ce facem, tot ceea ce încercăm să facem este să prevenim orice escaladare ulterioară”, a declarat vineri, pentru CNN, John Kirby, coordonator de comunicaţii strategice pentru Consiliul Naţional de Securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.