Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul francez se opune reînnoirii mandatului lui Isabelle Kocher în funcţia de director general al Engie

Motion Array
Franta steag

Directorul general al Engie, Isabelle Kocher, nu va obţine sprijinul statului francez pentru un nou mandat în fruntea companiei, a anunţat luni publicaţia Les Echos, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Mandatul actual al Isabellei Kocher se va încheia în luna mai 2020. 

Kocher, aflată în fruntea companiei franceze din 2016, este sub presiune în urma informaţiilor privind o strategie de scindare în cadrul grupului şi a dezacordurilor între membrii Consiliului de Administraţie privind posibilitatea vânzării unor active în domeniul gazelor. 

Statul francez, care deţine 24% din Engie, nu este în favoarea reînnoirii mandatului acesteia şi nu intenţionează să forţeze plecarea sa, a anunţat Les Echos, fără a preciza sursa informaţiei. 

Situaţia lui Kocher ar putea fi discutată în şedinţa Consiliului de Administraţie din 17 decembrie, informa săptămâna trecută BFM Business. Reprezentanţii Engie şi ai autorităţilor franceze nu au dorit să comenteze informaţia.

Citește și: O polemică a izbucnit în Italia în jurul unui interviu cu Bashar al-Assad la televiziunea publică Rai

În mai 2016, Kocher a devenit prima femeie care conducea o companie inclusă în indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris. Ea preluase mandatul de la Gerard Mestrallet, care a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie. 

Ea a încercat anul trecut să preia funcţia de preşedinte al CA când Mestrallet s-a pensionat, dar a pierdut, Guvernul sprijinindu-l pe Jean-Pierre Clamadieu pentru această poziţie. 

În februarie, Engie anunţa că se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 conform căruia investiţiile Engie vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura. 

Directorul general Isabelle Kocher a mai spus că în următorii trei ani Engie va vinde active în valoare de şase miliarde de euro, după ce în perioada 2016-2018 a vândut active din domeniul combustibililor fosili de aproximativ 14 miliarde euro. Kocher a mai spus că noul plan are drept obiectiv simplificarea structurii Engie, un grup care este prezent în aproximativ 70 de ţări. 

Grupul francez a precizat că va investi între 11 şi 12 miliarde euro în perioada 2019-2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru soluţii destinate clienţilor (servicii pentru persoane fizice, companii şi colectivităţi locale), între 2,3 şi 2,8 miliarde euro pentru regenerabile şi 3 - 3,3 miliarde euro pentru reţele. 

Engie este prezentă şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.