Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul în care localnicii vor să demoleze un centru de testare pentru noul coronavirus: Le e teamă că acesta ar putea atrage persoane contaminate

Time of Israel
test coronavirus COVID

Ciocniri au avut loc luni, în Coasta de Fildeş, între poliţie şi locuitori din Abidjan, care au început să demoleze un centru de depistare a noului coronavirus, de teamă că acesta ar putea atrage persoane contaminate şi ar contribui la o răspândire a bolii în cartierul lor, relatează Reuters potrivit news.ro.

Peste 100 de locuitori din Yopougon au început duminică să distrugă această structură - un hangar - şi să instaleze în jurul ei baricade din pneuri incendiate.

Mulţimea a revenit luni şi a aruncat cu pietre în forţele de ordine, care a dispersat-o cu gaze lacrimogene.

”Ei vor să ne ucidă. Nu vrem acest centru aici”, a declarat unul dintre manifestanţi, Joël Blehi, care s-a refugiat într-o farmacie în urma unui tir cu grenade lacrimogene în direcţia sa.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni

Autorităţile consideră că aceste ciocniri sunt rezultatul unei neînţelegeri, din cauză că locuitorii au crezut că centrul este destinat tratării unor pacienţi cu covid-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

”A existat o lipsă de comunicare. Este mai mult un centru de testare a locuitorilor”, a declarat Charlemagne Bleu, un purtător de cuvânt al poliţiei.

Coasta de Fildeş a înregistrat în mod oficial trei morţi şi 261 de contaminări cu noul coronavirus.

Autorităţile au închis şcolile, lăcaşurile de cult şi majoritatea magazinelor şi au impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Ministerul Sănătăţii plănuieşte să înfiinţeze mai multe centre de depistare ”voluntară” la Abidjan, capitala economică a ţării.

Ciocnirile de luni nu s-au soldat cu răniţi nici în rândul manifestanţilor şi nici al poliţiei. Patru persoane au fost arestate, a precizat Charlemagne Bleu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.