Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a pus ochii pe altă țară: Pe cine amenință teroriștii cu atentate

jihad jihadisti islam islamisti

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a ameninţat cu comiterea de atacuri în Australia în paginile noii sale reviste online Rumiyah, editată în engleză, franceză, germană, turcă, rusă, indoneziană şi paştună, informează marţi EFE.

În primul său număr, de 38 de pagini, Rumiyah, care înseamnă Roma, are pe copertă fotografia unui presupus combatant SI cu o centură cu explozibili, cu mesajul 'nu vom pune capăt jihadului până când nu vom ajunge sub măslinii din Roma'.

Citește și: Carla’s Dreams le dă rușilor peste nas: Noi cântăm în română, nu în moldovenească, nu există așa ceva / VIDEO

Australia este ameninţată într-un articol despre un presupus militant al Stat Islamic, identificat drept Abu Mansur Emigrantul, de origine libaneză însă rezident în Australia, care a murit recent într-un oraş din Siria pe când lupta alături de jihadişti. Autorul articolului trece în revistă biografia lui Abu Mansur, iar în final face un apel la 'cei care trăiesc în Australia', invitându-i să comită atacuri în această ţară.

'Ucideţi pe străzile din Brunswick, Broadmeadows, Bankstown şi Bondi', insistă autorul articolului, în numele Stat Islamic, şi sugerează atacuri cu arme albe sau de foc, folosirea de vehicule în comiterea unor atacuri sau otrăviri.

Citește și: Serena Williams o ia la mișto pe Simona Halep: ‘Mă aștept să facă meciul vieții cu mine! ‘

În Rumiyah este publicat şi un necrolog al fostului purtător de cuvânt al grupării SI, Abu Muhammad al Adnani, ucis la sfârşitul lui august în Siria. În acest material, jihadiştii asigură că moartea lui Al Adnani nu 'va afecta deloc islamul (...) şi nici pe fraţii noştri'.

În revistă mai sunt prezentate şi ultimele operaţiuni ale jihadiştilor în Siria, Irak, Rusia sau Somalia, şi este publicat un interviu cu 'emirul' aşa-numitului Birou Central al SI de Investigaţii a Plângerilor, a cărui misiune este de 'a elimina nedreptăţile făcute supuşilor şi soldaţilor Stat Islamic'.

Citește și: Previziune-şoc în showbiz: așteaptă al doilea copil, dar se vor despărți

Totodată, în paginile revistei apare un articol despre femei şi 'caritate', în care li se cere femeilor care sprijină SI să nu poarte bijuterii sau haine scumpe, ci să doneze bani săracilor, şi un altul în care sunt criticaţi experţii în religie care oferă o viziune moderată a islamului. În afară de Rumiyah, Stat Islamic mai are şi alte publicaţii, precum revista Dabiq, în limba engleză, sau Al Anba, în limba arabă.

Pe de altă parte, poliţia din Australia a minimalizat apelul adresat de Stat Islamic susţinătorilor săi de a comite atacuri în oraşe australiene, precum Melbourne şi Sidney, dar a informat că este atentă la orice semn de violenţă. 'Nu există nimic în acest moment care să sugereze că există o ameninţare specifică şi care să presupună o acţiune imediată. Dacă se produce orice incident, evident că vom acţiona, dar în acest moment nu există motive de preocupare', a declarat şeful poliţiei din statul australian Victoria (sud-est), Daniel Andrews, la ameninţările formulate în revista online Rumiyah, potrivit postului australian ABC. Andrews a anunţat că nivelul de alertă în ţară nu a fost ridicat, informează agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL uriaș în Moldova după ce rușii i-au deconspirat fața solistului de la Carla’s Dreams: Un mare politician, rudă cu Traian Băsescu, intră în ring / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.