Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul New York RIDICĂ vârsta minimă legală a căsătoriilor

NBC ny
nunta

Statul american New York a făcut un pas important spre a pune capăt căsătoriilor minorilor, ridicând de la 14 ani la 18 ani vârsta minimă la care poate fi încheiată o căsătorie, o decizie menită să combată această practică permisă în SUA, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Anterior, în statul New York minorii se puteau căsători de la 14 ani cu acordul părinţilor şi consimţământul unui judecător.

Citeşte şi: 'S-a EVITAT ce era mai rău în atacul de la Bruxelles'

Noua lege, semnată marţi de guvernatorul democrat Andrew Cuomo, permite în continuare căsătoriile de la vârsta de 17 ani cu acord parental şi judecătoresc.

În SUA, aproximativ 170.000 de minori s-au căsătorit între anii 2000-2010 în cele 38 - din totalul de 50 de state - pentru care sunt disponibile date, conform asociaţiei Unchained at Last, care militează împotriva căsătoriilor copiilor.

În statul New York, cu o populaţie de 19 milioane de locuitori, în aceeaşi perioadă mai mult de 3.800 de minori s-au căsătorit.

'Acesta este un pas major în cadrul eforturile noastre de a proteja copiii şi de a preveni căsătoriile forţate', a subliniat guvernatorul Andrew Cuomo, într-un comunicat.

Noua lege 'le va oferi minorilor drepturile şi protecţiile pe care le merită şi va asigura că femeile primesc puterea de a deţine controlul asupra propriilor vieţi', a adăugat Cuomo.

Citeşte şi: În pofida zvonurilor de închidere, festivalul cărnii de câine începe în China

Studii citate de biroul guvernatorului arată că, în cazul minorilor, căsătoria este legată de rate ridicate de sărăcie şi abandon şcolar, fetele minore care se căsătoresc având o probabilitate cu 50% mai mare de a renunţa la studiile secundare, cu 31% mai mare de a trăi în sărăcie la o vârstă mai înaintată şi fiind de trei ori mai predispuse să devină victime ale abuzului domestic decât femeile care se căsătoresc mai târziu.

Noua lege survine după ce statul Virginia a adoptat în 2016 un proiect ce limitează căsătoriile minorilor, o măsură similară fiind luată de Texas săptămâna trecută. Proiecte asemănătoare sunt examinate în prezent în mai multe state federale.

Deşi 18 ani este vârsta minimă de căsătorie în cea mai mare parte a SUA, multe state au portiţe legislative care permit căsătoriile minorilor.

În majoritatea statelor americane, de exemplu, minorii de 16 şi 17 ani se pot căsători cu permisiunea părinţilor, iar unele state le permit minorilor să se căsătorească în cazul unei sarcini sau al unei naşteri recente, conform institutului Pew Research Center.

HAOS în Portugalia. Pe fondul crizei INCENDIARE, autorităţile anunţă PRĂBUŞIREA unui avion

În New Jersey, guvernatorul republican Chris Christie a refuzat recent să semneze o lege care ar fi făcut din acest stat primul din SUA care interzice total căsătoriile persoanelor sub 18 ani, oficialul motivând că o astfel de măsură ar intra în conflict cu tradiţiile religioase.

La nivel global, 15 milioane de fete sunt căsătorite înainte de a împlini vârsta de 18 ani, conform Girls Not Brides, un parteneriat mondial împotriva căsătoriilor minorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.