Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase devoalează planurile marilor partide: Cine se bate pe scaunul lui Dacian Cioloş

dragnea ciolos

Jurnalistul Stelian Tănase dezvăluie planurile marilor partide. Ce vor PNL şi PSD după alegerile din toamnă şi cine se bate pentru scaunul lui Dacian Cioloş? Stelian Tănase devoalează totul într-un editorial de pe propriul blog.

Citeşte şi: Victor Ponta râde de plângerile pe care le are la DNA: 'Să-i depună plângere şi Regelui Carol'

"Săptămîna asta a ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă. La PSD, Gabriela Vrânceanu Firea il vede pe Dragnea in acest post. Ponta a sărit și el, nu cumva sa scape momentul – și pentru el, Dragnea trebuie să conducă guvernul care vine. PNL prin vocea Alinei Gorghiu a declarat că Dacian Cioloș are un profil bun pentru un prim-ministru. La PNL spre deosebire de PSD nu ni se propune un candidat din interiorul PNL ( de ex Blaga sau Gorghiu ca șefi de partid). Șefii liberalilor îl susțin pe Cioloș din cauză că cele două tabere exPDL și exPNL sunt la cuțite se pîndesc reciproc, nu cumvasă să facă celălalt un pas în față. S-ar debalansa echilibrul fragil din interior dacă acest candidat ar fi din PDL sau dimpotrivă din PNL.", dezvăluie jurnalistul planurile celor două partide.

Citeşte şi: Marea Britanie încasează o MEGA-LOVITURĂ după Brexit: Ce a urmat după prăbușirea lirei

De ce au ieşit în faţă numele lui Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea? O spune tot Stelian Tănase. "Acum se caută un ipotetic premier ca să tragă lista partidului în sus. PSD l-a găsit pe Dragnea în interior. Dragnea știe că are o a piatră de moară de git, condamnararea sa, și spune că nu este cazul să se discute acum subiectul ci abia după alegeri. Dragnea nu ar fi o locomotivă ci o țintă. Dacă PSD ar anunța că el va fi premier, pierde voturi – liberalii si massmedia l-ar supune unei canonade. De altfel a spus-o într-o dcelarație alaltăieri, gindindu-se la el. Dar de vrut vrea neapărat să fie premier, e clar. E visul lui să se așeze pe scaunul pe care au stat Năstase și Ponta.", mai spune jurnalistul.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale viceprimarului Tuddy: Ce vrea să facă omul lui Tăriceanu la Bucureşti

La PSD ar putea apărea şi un nume supriză, dar se pare că nici Klaus Iohannis nu stă degeaba. " PSD mai are și o soluție de avarie – Vasile Dâncu, un personaj ambiguu, un ardelean f. ambițios, cu susținere secretă in partid și in alte părți. E dornic de mărire dar nu i-aș reproșa, aparține tagmei politice unde cariera este totul. Într-un anumit context (vacanța lui Dragnea plus victoria PSD) s-ar putea să îi iasă pasența. Intrebarea este dacă nu cumva Iohannis iși pregătește pe mutește propriul lui candidat pentru a conduce guvernul pe gustul său. Și dacă da, din ce zonă il va culege. Tot de la la Guvern!? Varianta Cioloș pică dacă Cioloș intră intretimp la liberali și PNL nu ciștigă alegerile ca să fie desemnat premier. Sau dacă Cioloș se intoarce la Bruxelles. În acest caz, Costin Borc pare favorit. Ce se intimplă dacă cele două partide mari ies fff aproape ca scor după alegerile parlamentare!? Se va alege un terț ca prim-minsitru al unui guvern tehnocrat sau se va incerca un guvern de mare coaliție PSD-PNL cu premier din afara celor două partide. Cei doi vicepremieri iși așteaptă rîndul.", a încheiat jurnalistul.

Citeşte şi: IMAGINI HORROR cu o bătaie la un club din Rusia: Au atacat cu drubjele / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.