Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Țurlea prezintă cartea zilei: 'Iarnă la Kremlin', de Robert Service

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Volumul abordează politica internă, politica externă, economia şi chestiunile militare, reprezentând o introducere comprehensivă pentru cei care nu cunosc subiectul. Şi, ca orice carte bună, îi va incita pe cei care îl cunosc” (Literary Review), arată Stelian Țurlea la agenția Mediafax.

O excepțională carte despre Rusia ultimilor ani, sub noua conducere a lui Vladimir Putin. Autorul este membru al Academiei Britanice, profesor de istoria Rusiei și a publicat mai multe volume elogiate.

Un fragment: „Politicienii din opoziție, sprijiniți de ziare precum Novaia gazeta, au arătat risipa și frauda care au însoțit contractele pentru jocurile de la Soci. Au avut parte de o dezamăgire, pentru că majoritatea rușilor au rămas încântați de imaginea Rusiei pe care jocurile o răspândiseră în întreaga lume. La sfârșitul anului a izbucnit însă un scandal legat de practicile de dopaj sistematic din rândurile elitei sportive a Rusiei. Pregătirile pentru Olimpiada de la Soci sfidaseră regulamentele. Liderii politici puseseră o presiune atât de mare pe organizatori pentru a produce o echipă invincibilă, încât aceștia le administraseră atleților substanțe pentru creșterea performanței. Ministerul rus al Sportului a respins inițial acuzațiile, dar, după ce Agenția Mondială Antidoping (WADA) și-a început investigațiile, dovezile au devenit tot mai constrângătoare și au scos la iveală dimensiunea complicității autorităților rusești. Angajații WADA au povestit cum i-a amenințat FSB-ul în timp ce-și desfășurau cercetările la laboratoarele rusești de testare antidoping. În condițiile în care tot mai multe abuzuri ieșeau la lumină, Grigori Rodcenkov, cel care le denunțase și care era directorul principalului laborator antidoping din Rusia, a fugit din țară și s-a ascuns în Statele Unite”.

Întreaga carte este plină de dezvăluiri.

Scriu editorii:

„Vladimir Putin domină politica rusă de mai bine de două decenii. Înainte de el, ţara a traversat o perioadă de relaxare şi dezvoltare odată cu perestroika lui Mihail Gorbaciov – perioadă despre care unii au afirmat că ar fi primăvara rusă. După prăbuşirea regimului sovietic în 1991 şi alegerea lui Boris Elţîn ca preşedinte a început vara: Rusia avea o economie de piaţă şi spera să joace în continuare un rol important pe scena lumii. Elţîn i-a cedat însă conducerea prim-ministrului său, Vladimir Putin. Cu el, a venit iarna la Kremlin: Putin a redus libertăţile democratice şi civice, a relaxat controlul asupra serviciilor de securitate şi a permis un cult oficial al superiorităţii sale. În paralel, a încercat să reimpună Rusia ca mare putere armată, ordonând anexarea Crimeei şi intervenţia în războiul civil sirian. Dar, deşi este hotărât să-şi impună voinţa nu doar în cercul restrâns al puterii şi asupra societăţii ruse, ci şi pe plan mondial, Putin nu are un viitor sigur cât timp ţara sa se confruntă cu probleme economice şi în relaţiile internaţionale. Bun cunoscător al Rusiei, Robert Service face un portret al omului care o conduce şi ne arată ce s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat”.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

„Un portret magistral al lui Putin şi al Rusiei” (Daily Telegraph).

Robert Service – Iarnă la Kremlin. Rusia și a doua venire a lui Putin. Traducere de Adina Avramaescu. Editura Polirom. 438 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.