Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME de la DNA cu fostul liberal Aristotel Căncescu: Fac picnic şi invit membrii biroului PNL

Aristotel Cancescu

Aristotel Căncescu promova pentru posturile de consilier judeţean candidaţi pe care îi considera de încredere şi pe care îi recompensa ulterior cu diverse beneficii, potrivit rechizitoriului prin care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de corupţie.

"Pentru a avea control asupra plenului CJ Braşov, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian s-a implicat în promovarea unor candidaţi la alegerile locale pe care îi aprecia de încredere şi a căror loialitate o recompensa prin diverse beneficii (funcţii în instituţii subordonate, excursii în străinătate plătite de CJ sau contracte cu CJ, cu instituţii subordonate sau cu autorităţi publice locale finanţate de CJ", se arată în rechizitoriu.

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

Conform sursei citate, printre persoanele care au beneficiat de privilegii se numără Gavril Matei, ales consilier judeţean în 2012, care, la rândul său, a fost trimis în judecată în acelaşi dosar. El era văzut ca un om de încredere al lui Căncescu, după cum reiese din declaraţiile unor martori şi din numărul mare de contracte de care au beneficiat firmele deţinute sau controlate de el.

Apropierea dintre cei doi inculpaţi rezultă şi dintr-o convorbire telefonică din septembrie 2015, interceptată de anchetatori:

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

"Matei Gavril: Alo!

Căncescu: Salut, Gabi! Ce faci, Gabi?

Matei Gavril: Vă... Uitaţi, pe acasă. Ce faceţi?

Căncescu: Gabi!

Matei Gavril: Da.

Căncescu: Miercuri fac un picnic la ora 5 după-amiază la mine şi invit membrii biroului PNL.

Matei Gavril: Bine.

Căncescu: Nu uiţi, miercuri la 5 la Râşnov.

Matei Gavril: Ok. No bine. Bine, şefu'! Bine.

Căncescu: Bun. Deci... nu te mai anunţ, decât dacă se schimbă ceva".

Citește și: Face MILIOANELE cu raba: Ea e cea mai bine plătită cântăreață din lume / VIDEO

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Aristotel Căncescu, arestat preventiv în altă cauză, la data faptei preşedinte al CJ Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, în formă continuată.

Alături de Căncescu au fost deferiţi justiţiei, tot sub control judiciar, Gavril Matei - consilier judeţean la data faptei, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi Lucia Cristina Grama - administrator al SC Licofrig SRL la data faptelor, pentru două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată.

Citește și: PEDEAPSĂ pentru șoferii care îi orbesc cu faza lungă pe participanții la trafic

De asemenea, în faţa judecătorilor urmează să ajungă şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, Tudor Octavian Sfargiu - consilier în cadrul Serviciului urbanism din Primăria Braşov la data faptelor, Nicolae Paraschiv - secretar al municipiului Braşov la data faptelor, Emese Rad - consilier în cadrul Serviciului urbanism din Primăria Braşov la data faptelor şi Maria Dumitrescu - şef Serviciu autorizări construcţii din Primăria Braşov la data faptelor, fiind acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul.

În acelaşi dosar va fi judecată şi societatea Licofrig SRL, în sarcina căreia s-au reţinut două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a IV-a

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, în perioada mai 2013 - octombrie 2014, Gavril Matei şi Lucia Cristina Grama, în baza unei înţelegeri prealabile frauduloase cu Aristotel Căncescu, ar fi făcut demersuri pentru obţinerea nelegală a unei suprafeţe de 110 mp teren în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

De fapt, spun anchetatorii, Gavril Matei identificase anterior oportunitatea deschiderii unei farmacii în curtea spitalului judeţean, locaţie care asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate, cu atât mai mult cu cât conducerea spitalului refuzase până la acel moment să permită amplasarea unei astfel de unităţi. Refuzul fusese motivat prin aceea că astfel ar fi fost avantajată o singură firmă care ar fi făcut concurenţă neloială celorlalte.

Citește și: Mesajul unui baietel inainte de moarte zguduie lumea

"Concret, inculpatul Aristotel Adrian Căncescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, îndeplinindu-şi în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu, dar şi cu încălcarea prevederilor legale, ar fi făcut demersuri pentru adoptarea şi, ulterior, semnarea unei hotărâri prin care s-a aprobat închirierea terenului respectiv, fără existenţa unei justificări de necesitate şi oportunitate în interes public şi chiar în lipsa unei solicitări din partea conducerii spitalului", explică procurorii.

DNA consideră că, acţionând în această manieră, Aristotel Căncescu ar fi urmărit obţinerea de foloase necuvenite de către Gavril Matei care controla în fapt mai multe societăţi comerciale, printre care şi SC Licofrig SRL, constând în edificarea unei construcţii pe domeniul public în care ultimul să desfăşoare activităţi comerciale în interesul său privat.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a V-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.