Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME PSD: 'Suntem hăituiți!' / AUDIO

psd-senat

Întâlnirea ministrului Justiției, Raluca Prună, cu senatorii PSD, a fost prilej pentru unii dintre aceștia să ridice luni anumite probleme cu privire la regimul conflictului de interese si traficului de influenta in cazul parlamentarilor, potrivit unei inregistrati care a ajuns in posesia STIRIPESURSE.RO. Un senator i-a spus ministrului ca parlamentarii sunt haituiti si ca nici pe vremea lui Ceausescu nu se intampla asa ceva. Un alt subiect abordat s-a referit la ridicarea mecanismului MCV pentru Romania, fostul ministru de Externe Titus Corlatean spunand ca ai senzatia ca acest lucru nu poate fi realizat.


Record music and voice >>

Titus Corlatean:

- Parlamentul si parlamentarii au fost pusi des in situatii complicate in care plecand de la activitatea noastra ca senatori, dar si deputatii sunt in aceeasi situatie, primind in audienta oameni cu probleme care ridica tot felul de chestiuni, suntem in imposibilitatea, datorita modului in care s-a ajuns sa se inteleaga functia Parlamentului, in imposibilitatea fie si de a lansa o simpla scrisoare unei institutii cu respectarea competentelor acelei institutii, de exemplu o persoana bolnava de 86 de ani vine la cabinetul parlamentar, ne ridica o chestiune flagranta legata de restituirea unui teren nu mai mare de 130 de mp si in care dosarul treneaza la institutii, inclusiv la ANRP. Noi nu avem capacitatea de a face sesizare pentru ca imediat institutiile se uita, pot aparea trafic de influenta, conflict de interese si multe alte chestiuni.

-  MCV-ul de azi nu mai seamana prea mult cu ce a fost dupa decizia din 2006, s-au adaugat de-a lungul timpului lucruri care nu existau. Asta face ca incheierea ciclului MCV a devenit un ‘moving target’, adica este o tinta miscatoare la care ai senzatia ca orice ai face nu ajungi la finalul sau (...) Am ajuns intr-un cerc vicios din care nu mai iesim. Va spun cinstit din tot ce stiu, ne produce un handicap consistent in care nu recunoastem, dar iti creeaza o problema si in mecanismul de luare a deciziilor europene si cand stai la masa respectiva si cum ai acces la prima linie de luare a deciziilor, plus discutiile legate de fonduri.

Senator PSD:

- Legat de conflictul de interese – daca vi se pare normal ca in Codul Penal intr-un articol intitulat 'Definirea unor expresii si termeni din Codul Penal sa urmeze functionar public si la enumerare cap de lista parlamentarii Romaniei. Este o aberatie, asta a dus la o situatie care nu mai poate fi acceptata, noi nu putem fi functionari publici, este o aberatie din start, un ales al poporului nu este un functionar public, or daca noi mentinem prostia asta in Codul Penal, hartuim aici parlamentari numai sa avem cum sa ducem o lupta politica prin intermediul justitiei este inacceptabil. Nu credeam ca am sa ajung vreodata sa-mi fie rusine ca traiesc in Romania. Am prins si epoca comunismului si justitia de atunci si oricat era Ceausescu de nenorocit asa ceva nu s-a intamplat in Romania.

Raluca Prună:

- Cu privire la conflictul de interese eu ce pot sa spun? Eu nu pot decat sa iau act. Exista in codul penal, dar daca imi ingaduiti sigur ca nu este Romania singura tara in care se asimileaza functionarul public si medicul, de exemplu. Mi-am notat aceasta chestiune, o sa ma uit la ea, nu cred insa ca e posibila modificarea acestei definitii, o sa vedem in ce masura putem rectifica acest lucru.

ALTA STENOGRAMA DIN SEDINTA PSD - Ministrul Justitiei: Eu nu cenzurez procurorii DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.