Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO STENOGRAME PSD. Ministrul Justiției: Eu nu cenzurez procurorii DNA

stenograme

Ministrul Justiției, Raluca Prună, le-a spus, luni, senatorilor PSD, că nu este în măsură să 'oprească' anumite cereri ale procurorilor DNA, potrivit unei înregistrări din sedinta ajunse în posesia STIRIPESURSE.RO. Declaratia ministrului a venit dupa o serie de intrebari ale senatorului PSD Nicolae Moga care s-a plans ca parlamentarii sunt intr-o situatie delicata pentru ca daca nu ridica imunitati sunt criticati. "Stiti foarte bine, calul de bataie al acestei societati este Parlamentul, bun, rau, tampit, cum este…", s-a plans acesta.


Audio and voice recording >>

Nicolae Moga:

- Nu ma interpetati gresit, noi cei de aici nu prea avem voie sa ne exprimam in spatiul public si am sa fiu foarte deschis aici, sa stiti ca nu am fost un adept al instalarii guvernului, nu am fost un adeptul unei desemnari a unui premier tehnocrat pentru ca din punctul meu de vedere acolo s-a incalcat Constitutia.

- Ati spus mai devreme, dar vreau un raspuns concret, ca lucrati la modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, pentru ca noi nu putem sa initiem lucrul asta ca ne-am luat de nu ne-am vazut, pentru ca nu intelem noi romanii ce inseamna democratie reprezentativa. In Romania lucrurile sunt putin intoarse cu findul in sus pentru ca cei numiti au mai multa putere.

- Justitia se infaptuieste in numele legii, este unica si impartiala pentru toti si acum va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari foarte clare, cand propuneti modificarea Codului Penal si Codul de Procedura Penala, cele 40 de sesizari ale CCR si daca aveti in vedere schimbarea legii pentru desemnarea procurorilor-sefi de Parchete, sa o faca CSM si nu un reprezentant politic.

- Doamna ministru, noi senatorii suntem intr-o situatie delicata, primim de la procurori hartii in Biroul Permanent si pe urma judecam in comisia Juridica diverse sesizari pentru imunitate. Daca nu ridicam imunitatea suntem criticati, stiti foarte bine, calul de bataie al acestei societati este Parlamentul, bun, rau, tampit, cum este… . Vreau din tot sufletul sa respectati aceasta carte care respune ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. Va dau cateva exemple, am fost pusi in situatia sa ridicam imunitatea unor colegi (..) noi suntem vinovati ca suntem pentru corupti, va asigur doamna ca aveti dreptul sa actionati impotriva procurorilor.

Raluca Pruna:

- Nu o sa analizam pe text ce inseamna autoritatea ministrului Justitiei, dar daca va ganditi ca asta inseamna ca eu sa ma apuc sa cenzurez si sa incep sa opresc anumite cereri nu cred ca sunt in masura sa fac asta. Eu transmit Parlamentului. Eu am avut o singura astfel de cerere de cand am preluat mandatul, nici nu am deschis, m-am uitat numai pe actul de sesizare, nu am deschis probele, nu cred ca acesta este rolul ministrului Justitiei, eu nu cenzurez actele procurorului. Multumesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.