Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steve McQueen s-a întors în lumina reflectoarelor pentru a prezenta la TIFF noua sa creaţie, 'Widows'

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

La patru ani după câştigarea premiului Oscar pentru '12 years a slave', regizorul britanic Steve McQueen s-a întors în lumina reflectoarelor pentru a prezenta la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) noua sa creaţie, 'Widows' ('Les Veuves'), un film militant care oferă un spaţiu amplu femeilor, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Având-o ca vedetă pe Viola Davis, prima actriţă de culoare nominalizată de trei ori la premiile Oscar (a câştigat o statuetă pentru 'Fences' anul trecut), 'Widows' este o adaptare a serialului britanic cu acelaşi nume, din 1983. Un serial pe care McQueen îl viziona când era adolescent şi care "i se adresa în calitate de băiat negru din Londra". 

Este povestea unor femei care îşi iau destinele în propriile mâini după moartea soţilor lor într-un jaf. "Sunt femei judecate mai degrabă după aparenţă, decât pentru personalitatea lor", a explicat regizorul la conferinţa de presă de prezentare a filmului, subliniind că "acesta era cazul şi pentru el". 

În filmul din 2018, Viola Davis o interpretează pe Véronique, care duce o viaţă confortabilă la Chicago datorită activităţilor criminale în care este implicat iubitul ei, Rawlins (Liam Neeson). Până în ziua în care Rawlins şi cei trei complici ai săi sunt ucişi într-un jaf care se termină prost. 

Când un mafiot local vine să-şi reclame banii din această lovitură, Veronica le contactează pe celelalte trei văduve (Michelle Rodriguez, Cynthia Erivo şi Elizabeth Debicki) pentru a da la rândul lor o spargere, care să le readucă pe linia de plutire. "Cel mai bun atu suntem noi înşine, pentru că nimeni nu crede că avem curajul să facem asta", mărturiseşte Veronica în acest film, al cărui scenariu este consemnat de Gillian Flynn.

Citește și: Actriţa Halle Berry îşi face debutul regizoral cu drama 'Bruised' despre o luptătoare de arte marţiale mixte

"Aceste femei se trezesc catapultate într-o situaţie disperată şi cred că este vorba de o metaforă magnifică care arată cum lucrurile se schimbă, pentru că lucrurile se schimbă atunci când aceste femei sunt nevoite să se zbată, să dea cu picioarele şi să ţipe, atunci când pierd controlul asupra propriilor vieţi", a declarat Viola Davis, la conferinţa de presă de la TIFF. 

"Şi în ce mă priveşte, îmi place să dau cu piciorul în vreun posterior", a adăugat actriţa. 

La rândul ei, Cynthia Erivo a declarat: "Este rar să vezi un film care permite femeilor să muncească împreună într-un mod deosebit. Fiecare din aceste femei are bizareriile sale, sunt foarte diferite şi totuşi reuşesc să stabilească nişte legături puternice între ele, ajutându-se reciproc pentru a-şi recupera vieţile". 

Coincidenţă a programului, filmul a fost proiectat la TIFF a doua zi după o reuniune la care au participat mai multe celebrităţi hollywoodienne precum Geena Davis şi care, în plin avânt al mişcării #Metoo, a lansat un apel industriei cinematografiei la o mai mare egalitate între sexe. Mai ales acordându-le femeilor roluri care să le pună în valoare. 

O cerinţă pe care Viola Davis şi-ar dori să o vadă extinsă spre actorii de culoare. "Eu cred că povestirile în curs de scriere la Hollywood ar trebui să fie mai deschise, să reflecte o lume şi culturi care sunt pe cale de schimbare", a subliniat actriţa. 

"Nu mai vreau să văd filme în care persoanele de culoare intră în scena a doua, fiind vorba de un şofer de autobuz, de un funcţionar social sau de un avocat, iar oamenii să spună că 'măcar fac parte din distribuţie'. Nu sunt parte a povestirii, dar 'măcar sunt acolo'", a explicat Viola Davis. "Nu este suficient să fie 'doar acolo'. Ei trebuie să fie parte integrantă a intrigii", a încheiat actriţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.