Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia Culturală a Judeţului Bihor este în proces de definitivare, au participat reprezentanţi ai ONG-urilor culturale și artişti liber profesionişti

https://planiada.ro/destinatii/bihor/cetatea-oradea-316
cetatea oradea

Strategia Culturală a Judeţului Bihor este în proces de definitivare, încheiat fiind cu o consultare publică online iniţiată şi organizată marţi de Consiliul Judeţean Bihor, a informat vineri, într-un comunicat, Biroul de presă al instituţiei, conform agerpres.

Proiectul Strategiei culturale, având la bază un studiu de consum realizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), va fi supus votului în şedinţa ordinară stabilită pe 29 noiembrie.

La consultarea organizată marţi, 16 noiembrie, au participat reprezentanţi ai ONG-urilor culturale, ai mediului de afaceri din domeniul artistic, artişti liber profesionişti, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal, şi echipa care a elaborat documentul, condusă de Carmen Croitoru, directorul general al INCFC.

În săptămâna precedentă, pe 10 şi 11 noiembrie, INCFC a organizat două sesiuni de consultări cu instituţii publice de cultură şi autorităţi locale, respectiv mediul de afaceri, mediul universitar şi pre-universitar şi ONG-uri din domeniul cultural. Pe tot parcursul procesului de elaborare a Strategiei au existat întâlniri cu managerii instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Bihor.

Aceste dezbateri au avut ca scop identificarea problemelor şi a posibilelor soluţii pentru mediul cultural din judeţul Bihor, acestea fiind ulterior transpuse în conţinutul Strategiei.

La baza acesteia stă un studiu de consum realizat de INCFC, prin care este evidenţiat comportamentul cultural al populaţiei din judeţul Bihor. Astfel, instituţiile publice de cultură îşi vor putea adapta programul, activităţile şi serviciile culturale oferite în funcţie de necesităţile reale ale locuitorilor din judeţ. Niciodată, de-a lungul timpului, nu a existat o astfel de analiză. Studiul de consum a fost însuşit de Consiliul Judeţean Bihor în şedinţa extraordinară de pe 15 noiembrie.

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), instituţie publică de cultură de importanţă naţională în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea şi furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupaţional cultură. Prin toate activităţile desfăşurate, institutul susţine şi legitimează dezvoltarea domeniului cultural în România. Scopul acestei instituţii este de a colecta şi a disemina date statistice pentru fundamentarea proiectelor, dar şi pentru a sprijini evoluţia profesională în instituţiile publice de cultură din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.