Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia lui Liviu Dragnea: Sondajul cu eroare zero în PSD

PSD a scăzut în propriile sondaje de opinie de la 45% la 35% în doi ani de zile. Liviu Dragnea le spune colegilor că tot ce contează este ziua alegerilor prezidențiale. Liderul social-democrat a introdus în partid o metodă personală de reacție la sondajele de opinie.

„Eu știu că suntem undeva la 35% și că eu sunt sub scorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea pe 24 septembrie 2018. „Așa eram și în 2016 și am câștigat cu toate vulnerabilitățile, aveam și condamnare. Problema nu e o fotografie la un anumit moment”, a adăugat acesta.

„La începutul lui 2016, PSD avea 32%, am ajuns la 45%. Sunt voturi pierdute în sondaje, sunt multe cauze aici, dar baza partidului este mai mare decât în 2016. Noi trebuie să gândim ca oameni de stat, pentru că mai important decât proiectele personale este interesul României”, a precizat Dragnea pe 30 septembrie 2018.

Surse din PSD au relatat ȘTIRIPESURSE.RO că Liviu Dragnea le spune colegilor de partid că „sondajele de opinie sunt trecătoare” și că social-democrații trebuie să nu stea cu ochii pe sondaje, să prezinte ce-a făcut PSD la guvernare și Guvernul să anunțe ce măsuri va lua în continuare.

Liviu Dragnea și-a impus un stil de lucru în partid încă din 2016.

„Sunt multe sondaje, și cele interne pe care le avem noi, și cele care ies în presă, dar ce vă spun dumneavoastră le-am spus și colegilor mei, sunt doar fotografii, radiografii ale unui moment, ale unei păreri din societate. Nu ne ghidăm după sondaje. Noi mergem cu tenacitate și hotărâre să prezentăm ceea ce vrem să facem cu viața românilor, acest lucru ne interesează în primul rând. Sondajul adevărat și cu marjă de eroare zero va fi pe 11 decembrie (data alegerilor parlamentare - n.r.) și acela ne interesează”, spunea liderul PSD pe 7 noiembrie 2016.

Afirmațiile veneau în contextul în care PSD era pe val și câștigase spectaculos alegerile locale.

Raportarea lui Dragnea la sondajele de opinie a fost servită la pachet cu alte decizii:

1. Refuzul de a intra în schimburi de replici cu PNL;

2. Prezentarea măsurilor pe care PSD le va lua dacă ajunge la guvernare;

3. O campanie electorală cât mai modestă.

Strategia lui Dragnea a funcționat și la parlamentare, iar liderul PSD a continuat să susțină că partidul nu este interesat de sondaje:

- „Ma intereseaza cercetarile sociologice ca sa vedem trendul, care sunt cele mai importante probleme pe care oamenii le simt” (6 noiembrie 2016)

- „Nu m-ati vazut sa ma laud cu niște sondaje. Nu ca nu mai uit pe ele, dar nu după ele imi ghidez activitatea politica” (25 noiembrie 2016)

- „Eu nu sunt sociolog şi vă spun cu sinceritate că văd şi eu zeci de sondaje, dar noi nu ne-am construit campania electorală şi programul nostru după aceste sondaje. Pentru că sunt atât de multe şi atât de diferite încât nu mai ştii în ce parte să o iei (...) Cel mai bun sondaj, sondajul cu gradul de eroare zero, va fi pe 11 decembrie” (7 decembrie 2016)

- „Cred ca sondajul cu eroare zero va fi pe 11 decembrie. Interesul nostru a fost sa comunicam cu oamenii, nu să pierdem timpul cu sondaje. Sunt radiografii ale unui moment” (9 decembrie 2016)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.