Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strigăt din România după atentatul de la Paris: Mi-au omorât patru prieteni!

Vestea atentatului terorist de la Paris, Franţa a căzut ca un trăsnet la Timişoara, unde trăieşte cel mai rapid caricaturist al lumii, Ştefan Popa Popa’s. Cunoscut la nivel mondial, Popa’s era prieten cu cei patru caricaturişti ucişi în masacrul Paris, unul dintre ei, Wolinski, realizând o caricatură în care Popa’s este prezentat ca regele caricaturii, relatează Adevarul.

Dintre cei 10 jurnalişti ucişi în atentatul terorist de la Paris, patru sunt prieteni apropiaţi ai caricaturistului român Ştefan Popa Popa’s. În cursul zilei de marţi, la scurt timp după masacrul din Paris, Popa’s a fost sunat de prieteni din Franţa care i-au povestit ce s-a întâmplat. Şocul a fost foarte mare pentru Popa’s când a aflat că printre victime sunt patru caricaturişti, prieteni ai lui: Wolinsky, Cabu, Charb şi Tignouss. Popa’s păstrează în arhivă o poză cu Wolinsky, dar şi o caricatură realizată de Wolinsky, lucrare ce îl înfăţişează pe Popa’s ca rege al caricaturii.

„Mi-au omorât patru prieteni. Aveau şedinţă de redacţie şi criminalii au ştiut că e şedinţă. Este o crimă cu premeditare a unor criminali. Suntem oameni care au mers în lumea arabă, ştim caricatura din lumea arabă, caricatura din Occident şi ştim cam cum se petrec lucrurile. Mulţi dintre ei au fost ameninţaţi de mai multe ori, inclusiv redactorul-şef. Era păzită redacţia, dar i-au împuşcat pe cei doi poliţişti şi au intrat în redacţie”, a declarat Ştefan Popa Popa’s pentru Adevărul.

Caricaturistul român a mai spus că niciunul dintre cei patru caricaturişti omorâţi în atacul de la Paris nu a depăşit limitele în caricaturile lor, fiind artişti de renume mondial. „Garantez că Wolinski şi Cabu nu au depăşit niciodată limitele. Cine făcea caricaturi care să depăşească limitele, incitându-i pe islamişti? Au fost un suedez, unul din Danemarca şi mai erau câţiva din Franţa. Erau dizidenţi”, a mai declarat Popas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.