Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Care sunt partidele pro-ruse din Europa. Unde se încadrează partidele din România

infonews.ge
steag Rusia UE

În Bulgaria, Grecia sau Ungaria sistemul de partide înclină spre poziţii antioccidentale, în timp ce în România, Estonia, Germania sau Olanda deschiderea spre astfel de valori este mult mai mică, arată un studiu al European Council on Foreign Relations citat de Adevărul.

Rusia continuă să încerce să-şi întărească legăturile cu tot mai multe partide europene. Şi nu doar Rusia le întinde acestora o mână. Unele formaţiuni politice din Europa se îndreaptă singure spre Moscova. În acest context, grupul de reflecţie European Council on Foreign Relations (ECFR) a făcut un studiu referitor la partidele politice din Europa din parlamentele naţionale şi Parlamentul European, încercând să stabilească unde anume există cel mai "fertil" teren pentru ideologia rusă.

Au fost analizate astfel 252 de formaţiuni politice, iar pe baza unui chestionar completat de cercetători şi formatori de opinie din toate statele UE au fost adunate informaţii care au permis evaluarea a 181 de partide.

Pe baza scorurilor primite, partidele au fost clasificate în puternic antioccidentale, moderat antioccidentale, moderat prooccidentale şi proocidentale.

Citeşte şi: Întâlnire de GRAD ZERO la Palatul Victoria între premierul Tudose şi CSM - PRESĂ

Studiul a arătat că în Europa există 30 de partide puternic antioccidentale, majoritatea dintre ele fiind de extremă-dreapta sau antisistem. Printre acestea se numără Ataka din Bulgaria, Kotleba - Slovacia Noastră, Jobbik din Ungaria, Frontul Naţional din Franţa, Liga Nordului din Italia, UKIP din Marea Britanie şi Partidul Libertăţii (FPÖ) din Austria.

Mai puţin deschise spre antioccidentalism sunt Belgia, Estonia, Germania, Malta, Olanda, Portugalia, Spania, Slovenia, Regatul Unit, dar şi România. Ca urmare, Rusiei îi este mai dificil să influenţeze dezbaterile naţionale din aceste ţări.

În ceea ce priveşte formaţiunile politice din România, studiul include Partidul Social Democrat din România în categoria celor moderat proocidentale, alături de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, în timp ce Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Mişcarea Populară şi Uniunea Salvaţi România sunt considerate proocidentale.

Citeşte şi: STUDIUL care ne arată HARTA cutremurelor POLITICE. Unde se situează România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.