Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Ce caută bucureștenii atunci când aleg o nouă locuinţă

www.realitatea.net
asigurare locuință

Cei mai mulţi bucureşteni (95%) declară că şi-au schimbat stilul de viaţă şi perspectivele asupra calităţii locuirii în ultimul an şi jumătate, ca urmare a pandemiei, pentru aceştia cele mai importante aspecte fiind liniştea, spaţiul verde exterior şi calitatea aerului, conform unui studiu comandat de Impact Developer & Contractor, anunță Agerpres.

Cercetarea de specialitate arată, în context, că, în ultimul an şi jumătate, 47% dintre locuitorii Capitalei non-rezidenţi Greenfield Băneasa ar fi optat să trăiască într-o zonă rezidenţială aflată lângă o pădure, pentru a beneficia de linişte, spaţii verzi şi aer curat, şi doar 3 din 10 bucureşteni ar fi ales să locuiască în acelaşi spaţiu locativ.

Totodată, pentru un nivel mai ridicat de confort, 9 din 10 bucureşteni şi-ar fi dorit o locuinţă mai mare, preferabil casă sau apartament cu grădină.

"Contextul pandemic a impactat şi viaţa profesională a locuitorilor din capitală. De la debutul pandemiei până în prezent, circa 54% din rezidenţii Greenfield Băneasa au lucrat şi continuă să lucreze preponderent de acasă, în timp ce bucureştenii non-rezidenţi Greenfield au lucrat de acasă în proporţie de 37%. Condiţiile de locuire din Greenfield Băneasa le-au facilitat locuitorilor work from home, 66% dintre aceştia apreciind posibilitatea de a lucra în linişte. Pandemia a accentuat nevoia de a face parte dintr-o comunitate. Astfel, cel mai important criteriu pe care bucureştenii îl iau în considerare pentru o viitoare locuinţă este calitatea vecinilor, a locuitorilor cartierului. Următorul criteriu este legat de nivelul de poluare, bucureştenii dorindu-şi să locuiască într-o zonă nepoluată. În prezent, 61% dintre bucureştenii care nu locuiesc în Greenfield Băneasa sunt nemulţumiţi de calitatea aerului", se menţionează în studiu.

Potrivit estimărilor, în următorii doi ani, aproximativ 3 din 10 bucureşteni non-rezidenţi Greenfield Băneasa intenţionează să se mute într-o locuinţă nouă, iar cele ai importante criterii de care vor ţine cont sunt spaţiul verde (curte/terasă/proximitate) şi o suprafaţă mai mare a casei.

Cei mai mulţi dintre rezidenţii din Bucureşti ar opta pentru un apartament cu 3 camere într-o zonă/cartier accesibil(ă) cu maşina şi cu locuri de parcare disponibile.

Studiul Impact Developer & Contractor a fost realizat în septembrie 2021 de Quantix Marketing Consulting, pe un eşantion format din 619 bucureşteni, împărţit în locuitori din diverse cartiere şi rezidenţi Greenfield Băneasa.

Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile companiei ("IMP") sunt cotate la categoria Premium a Bursei de la Bucureşti, cu o capitalizare bursieră de 1.086.650.000 lei (la data de 12 octombrie 2021).

Recent, Impact Developer & Contractor a obţinut ratingul 10 la evaluarea Vektor realizată de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.