Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Trei ceşti de cafea pe zi prelungesc viaţa: Băutorii de cafea au o probabilitate cu 12% mai scăzută de deces decât cei care nu o consumă

cafea

Consumul a trei ceşti de cafea pe zi poate prelungi viaţa, susţin autorii unui nou studiu. Băutorii de cafea au o probabilitate cu 12% mai scăzută de deces decât cei care nu consumă această băutură, iar riscul de boli cardiovasculare este cu 20% mai mic, potrivit cercetării.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceste beneficii există doar atunci când se consumă cafea măcinată, nu băuturi instant. Studiul a fost realizat cu participarea a circa 500.000 de persoane din Marea Britanie şi a durat 11 ani, iar autorii săi de la Universitatea Semmelweis din Ungaria şi Universitatea Queen Mary din Regatul Unit l-au publicat în „European Journal of Preventive Cardiology”.

Consumul a mai mult de trei ceşti de cafea pe zi nu creşte efectul pozitiv, dar pe lângă cofeină, cafeaua conţine şi minerale şi antioxidanţi care reduc riscul de cancer, diabet de tip 2 şi demenţă, scrie rador.ro.

În timp ce alte studii avertizează că această băutură poate afecta negativ tensiunea arterială sau bolile cardiovasculare, dr. Steffen Petersen de la Universitatea Queen Mary, unul dintre autorii cercetării, precizează că descoperirile lor indică faptul că nu numai că nu este dăunătoare, ci cafeaua poate fi chiar utilă. Petersen subliniază că studiul lor se bazează pe cel mai larg eşantion de până acum şi se concentrează pe efectele asupra sistemului cardiovascular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.