Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul 'Le Coq aux amoureux' al pictorului franco-rus Marc Chagall a fost vândut pentru 220.000 de euro la licitaţie

licitatie

Studiul "Le Coq aux amoureux" al pictorului franco-rus Marc Chagall a fost achiziţionat de un colecţionar american. Vânzarea a fost organizată de casa de licitaţii Thierry-Lannon et Associés, la Brest, potrivit Le Figaro, anunță news.ro.

A fost un lot râvnit de colecţionarii europeni şi americani care au dus o luptă aprigă, sâmbătă, la Brest, pentru studiul "Coq aux amoureux" de Marc Chagall.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Estimat între 220.000 şi 280.000 euros, uleiul pe pânză, datat între 1947 şi 1950, a fost achiziţionat de un colecţionar american la preţul de 220.000 de euro. În ceea ce priveşte opera definitivă, ea a fost vândută la licitaţie, la Christie's, în 1999, pentru 1,5 milioane de dolari.

Marc Chagall s-a născut în 1887, în Vitebsk, Belarus, ca fiu al unui negustor evreu. În dialectul evreiesc-rus din orașul său, nu exista un cuvânt pentru "pictor de artă", pentru că acea meserie era considerată lipsită de importanță. În ciuda acestui fapt, el a devenit unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. A primit cetăţenia franceză în 1937 înainte de a fugi cu familia în Statele Unite în 1941. A revenit în Franţa în 1947. Artistul a murit la vârsta de 98 ani, în 1985, în St-Paul-de-Vence, situat aproape de Nisa, Franţa.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

Chagall a abodat numeroase tehnici: ceramica, sculptura, tapiserie, gravură, vitraliu şi mozaic. Cu o bogată operă picturală, el a realizat vitraliile pentru catedralele din Reims şi Metz, sinagoga spitalului Hadassah din Ierusalim, frescele pentru Opera Garnier din Paris, mozicurile pentru Parlamentul din Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.