Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficantul de persoane, prins cu nouă morţi în remorcă, va fi trimis în judecată

CNN
sua

Şoferul camionului în a cărui remorcă au fost găsite duminică nouă persoane decedate şi 28 rănite, într-o parcare din oraşul american San Antonio, statul Texas (sudul SUA), va compărea luni în faţa instanţei, în ceea ce autorităţile consideră a fi un caz brutal de trafic de persoane, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Peste 35 de persoane, foarte probabil imigranţi clandestini, dintre care multe în stare critică din cauza deshidratării şi a oboselii, au fost descoperite duminică în remorca unui camion aflat în parcarea unui hipermarket din reţeaua Walmart în oraşul american San Antonio, aflat la circa 250 de kilometri nord de graniţa cu Mexic. Vehiculul nu avea rezerve de apă, iar instalaţia de aer condiţionat nu funcţiona. Temperatura exterioară era de 37,8 grade Celsius în momentul descoperirii camionului.

Citeşte şi: Moscova mută o piesă importantă în şahul diplomatic cu SUA. Ambasadorul care ŞTIE TOT este retras din funcţie

Toate cele nouă persoane găsite decedate sunt bărbaţi. Douăzeci şi opt de persoane, dintre care 20 în stare gravă sau critică, au fost internate în şapte spitale din San Antonio.

Şoferul camionului, identificat de procurori drept James Mathew Bradley Jr., în vârstă de 60 de ani, din localitatea Clearwater, statul Florida, a fost arestat, împotriva sa fiind formulată o plângere penală care va fi examinată luni de un tribunal federal din San Antonio.

''Am sosit la ora 00:26 (05:26 GMT) la locul incidentului şi am găsit nouă persoane decedate, în partea din spate a remorcii'', a declarat şeful poliţiei din San Antonio, William McManus. El a adăugat că alţi suspecţi au fugit de la locul incidentului în momentul sosirii poliţiei. Pe înregistrările video pot fi văzute 'mai multe vehicule care au venit şi au preluat oameni care se aflau în remorcă', a spus McManus.

Controalele asupra imigranţilor ilegali în SUA au sporit în ultimele luni, după ce preşedintele Donald Trump s-a pronunţat pentru înăsprirea măsurilor contra persoanelor fără forme de şedere legale. Numai în statul Texas, agenţii federali au arestat, într-o operaţiune care a durat opt zile, 123 de imigranţi ilegali cu antecedente penale.

Recentul incident din San Antonio survine la peste un deceniu după ceea ce este considerat cel mai grav caz de trafic de imigranţi din istoria SUA. În mai 2003, 70 de oameni au fost găsiţi înghesuiţi într-un camion de mari dimensiuni în localitatea Victoria, la circa 150 de kilometri sud-est de San Antonio. Nouăsprezece persoane erau decedate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.