Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță un exercițiu militar fără precedent în România: Ce urmează să se întâmple

tanc armata romana

Comandantul Forţelor Terestre SUA în Europa, Ben Hodges, a declarat joi, după încheierea exerciţiului Saber Guardian-16, desfăşurat în Poligonul Cincu, că este foarte mândru că foarte mulţi soldaţi americani, din toate statele SUA, în special din Alabama, au participat la exerciţiu şi că în anul 2017 vor fi exerciţii şi de mai mare amploare.

"Anul 2017 va fi un an extraordinar în ceea ce priveşte oportunităţile de antrenament şi de pregătire româno-americane şi, cred, manifestări mai vizibile ale angajamentului nostru privind securitatea în zona Mării Negre", a spus Hodges.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

El a precizat că anul viitor vor fi prezenţi între 20.000 şi 25.000 de soldaţi americani care vor fi distribuiţi la exerciţii militare în România şi în Bulgaria.

"Zona Mării Negre este foarte importantă pentru noi toţi, nu doar pentru ţările din jur, dar şi pentru ţări din Europa de Vest, SUA, pentru că în jurul acestei zone sunt o grămadă de state NATO şi ţări partenere, iar securitatea din această zonă este la fel de importantă ca şi securitatea oricărei alte regiuni. Cred că este foarte important să ne gândim că încă sunt soldaţi ucraineni care sunt ucişi în Donbas, că există încă pericole şi ameninţări care continuă să destabilizeze zona Mării Negre", a spus comandantul american.

Citește și: A fost publicată constituția apostolică “Vultum Dei Quaerere” a Papei Francisc

El a adăugat că exerciţiul desfăşurat joi în Poligonul Cincu este un exemplu extraordinar al angajamentului şi al capacităţii de a conduce a românilor, ceea ce au demonstrat până acum în Irak şi Afganistan.

"Găzduirea acestui prim exerciţiu major după Summit-ul NATO de la Varşovia demonstrează din nou capacitatea de angajament şi de a conduce a românilor, ceea ce noi avem nevoie", a punctat comandantul Forţelor Terestre SUA din Europa.

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

De asemenea, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat după exerciţiu că este privilegiat că a participat la Saber Guardian-16, care a avut loc după Summit-ul NATO de la Varşovia.

"Nu este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în Europa, dar cu siguranţă este substanţial, cu aliaţi români şi americani, dar şi ai Alianţei, care participă la exerciţiu. În acest an vor mai fi 170 de exerciţii NATO şi bilaterale între SUA şi România", a precizat ambasadorul american.

Citește și: Record mondial: Cel mai mare dans în stil Superman / VIDEO

La exerciţiul Saber Guardian-16 au participat 900 de militari ai Forţelor Terestre din România,1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri A1M2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei, notează agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL cu PRO TV! Laura Bretan, câștigătoarea Românii au talent: Nici până acum nu am primit banii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.