Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: au murit cel puţin cinci persoane, în urma tornadei din Missouri. Care este situația în regiune

tornada

Tornada care a lovit miercuri sud-estul statului american Missouri a provocat moartea a cel puţin cinci persoane, potrivit autorităţilor din acest stat din centrul SUA, relatează Reuters şi AFP, citate de news.ro.

"Sunt cinci decese confirmate", a declarat sergentul Clark Parrott, purtător de cuvânt al poliţiei rutiere din Missouri, într-un mesaj pentru AFP.

Mai multe sate din comitatul Bollinger "au fost lovite de ceea ce pare a fi o tornadă semnificativă în această dimineaţă devreme", a declarat şeriful comitatului, Casey Graham, confirmând, de asemenea, cele cinci decese. Tornada a avut loc în toiul nopţii, la ora locală 3.30.

Imagini de la postul local de televiziune Fox 2 au arătat copaci smulşi din rădăcini, linii electrice rupte şi case dărâmate de vânt în satul Glenallen.

Operaţiunile de căutare şi asistenţă sunt încă în curs de desfăşurare.

SUA, măturate de tornade în ultima perioadă

Tornadele, fenomene extreme impresionante şi greu de prevăzut, sunt frecvente în SUA, în special în regiunile centrale şi sudice, dar anul acesta au avut o forţă deosebită şi au provocat distrugeri masive.

Tornadele şi furtunile violente care au măturat mai multe state americane la sfârşitul săptămânii trecute s-au soldat cu cel puţin 32 de morţi. Statul Tennessee a fost deosebit de afectat, cu 15 decese legate de vremea severă, a anunţat duminică agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă a statului.

Cu o săptămână mai devreme, o tornadă a măturat Mississippi, omorând 26 de persoane şi provocând pagube materiale de amploare. Preşedintele Biden s-a deplasat personal la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.