Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA:Exercitiile militare ale Rusiei în Crimeea submineaza procesul de solutionare a crizei ucrainene

sua

Exercitiile militare ale Rusiei în Crimeea submineaza rezolvarea crizei din Ucraina, a declarat purtatoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, citata de RIA Novosti.

'Orice aplicatii militare ruse sau instalarea de arme în Crimeea, parte componenta a Ucrainei, submineaza solutionarea diplomatica pasnica a crizei, la originea careia se afla Rusia, la fel si ocuparea în continuare prin forta a peninsulei' ucrainene de catre Moscova, a afirmat Jen Psaki, într-o conferinta de presa.

Departamentul de Stat nu are nicio confirmare independenta cu privire la desfasurarea de armament rusesc în Crimeea, a specificat aceeasi purtatoare de cuvânt, întrebata despre amplasarea de rachete strategice ruse în peninsula din Marea Neagra.

O sursa din cadrul Ministerului Apararii din Rusia declarase anterior ca bombardiere strategice supersonice Tupolev 22-M3, capabile sa poarte arme nucleare, vor fi desfasurate în peninsula anexata în cadrul unor manevre militare ordonate de Vladimir Putin.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a sugerat joi, într-un interviu pentru Euronews, ca peninsula Crimeea a devenit deja un 'hub militar' si ca rachete, cu o raza de actiune de 500 km, ar fi fost instalate acolo.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.