Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Coreea de Sud, îngrijorate în privința Coreei de Nord: 'Reprezintă o ameninţare directă, serioasă şi crescândă'

captura TV
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său sud-coreean Moon Jae-In au estimat - duminică - că Phenianul constituie o ameninţare "crescândă", în timp ce ONU tocmai şi-a înăsprit sancţiunile împotriva Coreii de Nord pentru ca aceasta să renunţe la ambiţiile sale nucleare, relatează AFP şi DPA, citează agerpres.ro

"Coreea de Nord- afirmă cei doi lideri - reprezintă o ameninţare directă, serioasă şi crescândă pentru SUA, Coreea de Sud, Japonia, precum şi pentru cea mai mare parte a ţărilor lumii", potrivit unui comunicat al Casei Albe, publicat în urma unei convorbiri telefonice între cei doi preşedinţi.

Liviu Dragnea, despre o lege mult așteptată de români: 'Și acolo sunt anomalii. Trebuie să o rezolvăm'


Donald Trump şi Moon Jae-In au promis de asemenea să aplice "orice rezoluţie pertinentă" împotriva Coreii de Nord şi au invitat comunitatea internaţională să facă la fel. 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă în unanimitate o rezoluţie care întăreşte sensibil sancţiunile deja impuse Coreii de Nord. Dacă această rezoluţie este respectată, ea ar urma să priveze Phenianul de venituri anuale aproximate la un miliard de dolari.

Ambiţiile nucleare ale Phenianului domină! Discuții aprinse între cele două Corei: 'Astfel de propuneri sunt lipsite de sinceritate'


Propusă de SUA, Rezoluţia 2371 urmăreşte să interzică venituri provenite din exporturi nord-coreene, în special în domeniile cărbunelului, fierului şi pescuitului. 

Această nouă rezoluţie are scopul de a obliga Phenianul să recurgă la negocieri după primul său test cu o rachetă intercontinentală în 4 iulie, de Ziua naţională a SUA. Coreea de Nord a procedat la 28 iulie la un test cu o a doua rachetă similară. 

China este principalul partener comercial al Coreii de Nord şi atitudinea sa va fi primordială în aplicarea acestor noi sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.