Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, îngrijorate de situația de la frontiera dintre Turcia şi Siria: 'Cer tuturor părţilor să menţină liniile armistiţiului'

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Washingtonul face apel "la toate părţile să menţină liniile armistiţiului" la frontiera dintre Turcia şi Siria, a transmis luni Departamentul de Stat al SUA, la câteva zile după intensificarea bombardamentelor în zonă, în urma cărora au murit cel puţin 21 de civili, între care şi copii, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

"Statele Unite sunt profund îngrijorate de atacurile recente de-a lungul frontierei de nord a Siriei şi cer tuturor părţilor să menţină liniile armistiţiului", a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price.

"Ne exprimăm regretul pentru victimele civile de la Al-Bab, Al-Hasakah şi din alte părţi", a adăugat el, subliniind că SUA rămân angajate pentru "a garanta înfrângerea durabilă a organizaţiei Stat Islamic şi o rezolvare politică a conflictului sirian".

De mai multe săptămâni, tensiunile sunt tot mai mari între Forţele Democrate Siriene (FDS) kurde, de o parte, şi trupele turce şi aliaţii lor sirieni, de cealaltă parte.

Autorităţile kurde au transmis vineri că un atac cu o dronă turcă a lovit în zori "un centru de formare de fete" la Al-Hasakah (nord-est), oraş situat în regiunea autonomă kurdă, omorând patru copii şi rănind alţi 11.

Bilanţul a fost confirmat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

La Al-Bab, o localitate aflată sub controlul unor facţiuni siriene pro-Ankara situată în apropiere de frontiera siriano-turcă, "17 civili, între care şase copii, au murit şi 35 au fost răniţi în urma unor focuri de artilerie ale forţelor proregim asupra unei pieţe", a precizat OSDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.