Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Măsurile de securitate la New York pentru Anul Nou sunt "mai consecvente ca oricând" (primar)

NYPD

Măsurile de securitate instituite pentru festivităţile de Anul Nou la New York, mai ales marea adunare din Times Square, sunt "mai consecvente ca oricând", a asigurat marţi primarul oraşului, Bill de Blasio, relatează AFP. 

"Vreau ca toată lumea să înţeleagă şi să ştie că poliţia din New York este pregătită, că măsurile luate pentru Anul Nou sunt mai consecvente ca oricând", a declarat primarul într-un interviu la postul local de radio WOR 710. 

Oraşul New York se poate baza mai ales pe noua unitate de luptă împotriva terorismului, Critical Response Command, inaugurată oficial la mijlocul lunii noiembrie şi care numără 500 de agenţi antrenaţi împotriva terorismului. 

Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi pe 31 decembrie în Times Square, loc emblematic în New York. 

În fiecare an, mulţimea aşteaptă mai multe ore până la miezul nopţii pentru a sărbători schimbarea anului, marcată prin coborârea unei uriaşe mingi luminoase din vârful unui catarg. 

În total, "aproape 6.000 de ofiţeri de poliţie vor fi prezenţi în Times Square şi împrejurimi pentru a asigura siguranţa", a declarat marţi şeful poliţiei din New York, Bill Bratton, într-o conferinţă de presă. 

"Planificarea este extraordinară", a spus Bill de Blasio, care a prezidat luni o întâlnire pregătitoare cu reprezentanţi ai poliţiei din New York (NYPD), precum şi cu toate forţele de securitate ale oraşului, inclusiv filiala locală a poliţiei federale FBI. 

După atentatele din 13 noiembrie la Paris (130 de morţi), o înregistrare video ameninţătoare a grupării Statul Islamic (SI) a arătat imagini din New York, inclusiv celebra piaţă Times Square. Autorităţile au răspuns că nu există "nicio ameninţare credibilă" contra oraşului, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.