Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA Prețurile de consum înregistrează un record de la venirea lui Joe Biden la putere: benzina e mai scumpă cu 9%

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preţurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creştere din ultimii opt ani şi jumătate, cererea fiind încurajată de campania de vaccinare împotriva Covid-19 şi de măsurile de stimulare economică lansate de administraţia Biden, economiştii anticipând că va urma o scurtă perioadă de inflaţie mai ridicată, transmite Reuters, relatează News.ro.

Datele publicate marţi de Departamentul Muncii au mai arătat şi o creştere a preţurilor la producători, în condiţiile în care redeschiderea economiei s-a lovit de blocajele existente în lanţurile de aprovizionare, constrângerile legate de capacitatea de producţie şi preţurile mai mari ale mărfurilor.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, şi mulţi economişti consideră că inflaţia mai ridicată va fi temporară, urmând ca lanţurile de aprovizionare să se adapteze şi să devină mai eficiente. Contrângerile de aprovizionare reflectă reorientarea cererii către bunuri şi mai puţin către servicii, în timpul pandemiei care se află în al doilea său an.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Indicele preţurilor de consum au urcat luna trecută cu 0,6%, cel mai mare avans consemnat după august 2021, după o creştere de 0,4% în februarie.

O creştere de 9,1% a preţurilor benzinei a reprezentat aproape jumătate din creşterea indicelui preţurilor de consum. În februarie, preţurile benzinei au avansat cu 6,4%.

Preţurile alimentelor au urcat cu 0,1% în martie. Preţurile alimentelor consumate în afara locuinţei au crescut tot cu 0,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.