Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succes de proporţii în Siria. O rută de aprovizionare a jihadiştilor a fost întreruptă

Combatanţii unei alianţe arabo-kurde ce luptă contra grupării Statul Islamic (SI) în Siria, susţinuţi de SUA, au reuşit luni să taie o rută de alimentare esenţială a jihadiştilor între Raqqa şi Deir Ezzor, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), potrivit AFP, relatează agerpres.

''Forţele democratice siriene (FDS) au reuşit, cu sprijinul aerian al coaliţiei internaţionale, să taie principala cale de realimentare a SI între oraşul Raqqa şi provincia Deir Ezzor pe care o controlează mai la est'', a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în Franţa: Nou culoar FAVORABIL pentru Marine Le Pen

Un lider al FDS a confirmat 'că ruta, strategică pentru Daesh (acronimul în arabă pentru Statul Islamic), ce leagă Raqqa şi Deir Ezzor a fost tăiată în această dimineaţă' în cadrul unei operaţiuni militare ce fusese declanşată în luna noiembrie şi care vizează lichidarea jihadiştilor.

Ruta întreruptă luni este singura dintre Raqqa şi Deir Ezzor care se întinde de-a lungul fluviului Eufrat, până acum FDS tăind alte căi de comunicaţii între cele două bastioane ale Statului Islamic.

Avansul la sol al FDS este însoţit de raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA, care bombardează constant poziţiile jihadiste din Irak şi Siria.

Un oraş strategic din Siria se află sub controlul miliţiilor conduse de SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.