Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suceava: 15 cazuri noi de HIV şi patru decese în judeţ, în 2019

hiv sida

La nivelul judeţului se află în evidenţă un număr de 262 cazuri de HIV, dintre care 234 sunt în tratament antiretroviral, a informat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava, Liliana Grădinariu, potrivit Agerpres.

Directorul DSPJ Suceava a precizat că în acest an s-au diagnosticat 15 cazuri noi cu această boală şi s-au înregistrat patru decese.

În judeţ, DSPJ Suceava va derula diverse activităţi pentru a marca, pe 1 decembrie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, printre care acţiuni de educare şi informare în şcoli şi licee referitor la modalităţile de transmitere şi prevenire a infecţiei HIV/SIDA.

Pe 4 decembrie, de la ora 10,00, DSPJ Suceava va organiza, în colaborare cu Asociaţia "Red Ribbon" din Fălticeni, o masă rotundă cu tema "HIV/SIDA o problemă a comunităţii" şi va avea ca invitaţi coordonatorul judeţean al programului naţional privind controlul şi supravegherea infecţiei HIV, dr. Loredana Corodescu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, dr. Laura Coca.

Scopul campaniei prin care se derulează toate aceste acţiuni are în vedere informarea şi conştientizarea populaţiei în general şi a grupurilor cu risc crescut în special, cu privire la modalităţile de transmitere şi prevenire a infecţiei HIV/SIDA şi a importanţei consilierii, testării şi tratamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.