Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedezii de la Ericsson vor premia cu 25.000 de euro cea mai inovativă soluţie privind eliminarea decalajelor digitale

Facebook
digitalizare comunicatii

Suedezii de la Ericsson vor premia cu 25.000 de euro cea mai inovativă soluţie privind eliminarea decalajelor digitale, în cadrul competiţiei Ericsson Innovation Awards 2021.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, concursul de inovare este dedicat studenţilor.

"Transformarea digitală devine tot mai prezentă la nivel global, însă odată cu aceasta decalajul tehnologic între diferite zone ale lumii se adânceşte. Cauzele acestui decalaj sunt dintre cele mai variate, pornind de la lipsa infrastructurii de telecomunicaţii, până la disponibilitatea / accesibilitatea inegală a resurselor sau costul prea ridicat al echipamentelor necesare, astfel că studenţii care vor să participe la ediţia de anul acesta a EIA vor trebui să identifice astfel de decalaje digitale şi să dezvolte soluţii inovatoare pentru a le neutraliza. Tinerii de pretutindeni vor putea contribui, pe această cale, la rezolvarea unora dintre principalele provocări globale din ziua de astăzi şi vor interacţiona cu specialiştii Ericsson, care îi vor îndruma în elaborarea proiectelor lor, fiecare dintre ei (studenţii) având oportunitatea de a-şi dezvolta şi de a-şi exploata pe deplin potenţialul. Din perspectiva Ericsson - lider global pe piaţa infrastructurii de reţea 5G - tinerii sunt singurii care au, cu adevărat, puterea de a pune bazele unui viitor digital, efectele fiind vizibile în diferite domenii, pornind de la societate, până la cultură, educaţie şi economie", sunt de părere reprezentanţii Ericsson.

Studenţii, indiferent dacă urmează programe de licenţă, masterat sau doctorat, se pot înscrie la Ericsson Innovation Awards 2021 până pe data de 5 august 2021, în echipe de cel mult patru membri. Organizatorii competiţiei precizează că membrii unei echipe pot studia la aceeaşi universitate sau pot fi înscrişi la universităţi diferite, din ţări diferite.

Dintre toate echipele înscrise, 14 se vor califica pentru semifinală şi vor avea la dispoziţie cinci săptămâni pentru a-şi pregăti proiectele, sub îndrumarea unor mentori din cadrul Ericsson. Ulterior, trei echipe vor declarate finaliste şi vor avea la dispoziţie alte patru săptămâni de lucru şi mentorat în care vor trebui să se pregătească pentru prezentarea finală a proiectelor lor în faţa unui juriu compus din specialişti în domeniu proveniţi din cadrul Ericsson, dar nu numai.

Echipa care va fi desemnată câştigătoarea locului I va fi premiată cu 25.000 de euro, echipa de pe locul II va primi 15.000 de euro, iar cea de pe locul trei va fi recompensată cu 5.000 de euro. În plus faţă de aceste premii, compania va oferi o distincţie suplimentară în valoare de 2.000 de euro echipei (dintre cele trei finaliste) care va obţine cele mai multe voturi pe social media, candidatura fiecăreia dintre ele în parte fiind încărcată pe pagina de Instagram a concursului.

Ediţia de anul trecut a EIA a înregistrat peste 500 de iniţiative inovatoare primite din partea studenţilor.

Competiţia globală Ericsson Innovation Awards a fost lansată în anul 2009, cu scopul de a le oferi studenţilor din întreaga lume oportunitatea de a dezvolta şi a pune în practică idei inovatoare cu îndrumarea experţilor Ericsson. Prin intermediul acestei competiţii, Ericsson îşi propune să creeze o punte către cei care vor determina schimbările de mâine, generând totodată inovaţie care să contribuie la o dezvoltare economică şi social echitabilă şi globală.

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii soluţii complete pentru îmbunătăţirea conectivităţii si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum: Reţele (Networks), Soluţii pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) şi Business-uri Emergente (Emerging Business).

Compania Ericsson este listată la bursa din New York (NASDAQ) şi la filiala acesteia - NASDAQ Stockholm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.