Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZA SURPRIZELOR Pe cine pregătește PSD ca secretari de stat în Ministerul Justiției

justitie secret

Oana Schmidt-Hăineală, Constantin Sima şi Sofia Mariana Moţ vor fi propuşi secretari de stat în Ministerul Justiţiei de către ministrul de resort, Florin Iordache.

Florin Iordache a confirmat pentru AGERPRES că îi va propune pe cei trei magistraţi pentru numirea în funcţiile de secretari de stat în Ministerul Justiţiei.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, pe 5 ianuarie, detaşarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală în cadrul Ministerului Justiţiei. Potrivit hotărârii CSM, Oana Schmidt-Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, a fost detaşată în Ministerul Justiţiei începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de 3 ani.

Miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât detaşarea procurorului Constantin Sima la Ministerul Justiţiei. Constantin Sima urmează să îşi desfăşoare activitatea la Ministerul Justiţiei pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

Citește și: Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Omul care anunță președinții încă din 1957 a fost DEMIS / VIDEO

"Dorim să revedem legile justiţiei şi să punem la punct cele două Coduri de procedură civilă şi de procedură penală. Acesta este obiectivul nostru, pentru că au trecut câţiva ani de la intrarea în vigoare, se împlinesc pe 1 februarie trei ani de la intrarea lor în vigoare, şi ele ridică numeroase probleme. Trebuie revăzute, trebuie aliniate toate prevederile", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Constantin Sima.

Totodată, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, miercuri, detaşarea în cadrul Ministerului Justiţiei a magistratului Sofia Mariana Moţ, judecător la Curtea de Apel Craiova, pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.