Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Ce condiție pune Ludovic Orban liderilor din teritoriu pentru alegerile parlamentare

PNL Bucuresti
Ludovic Orban

Scorul mic la alegerile locale în unele filiale nu a fost singurul reproș al președintelui PNL în ședința cu scântei de astăzi din Modrogan. Ludovic Orban le-a reamintit liderilor județeni că nu sunt veșnici: “Puneți tineri pe liste, oameni fresh, fețe noi.  Noi nu suntem veșnici, trebuie sa ne gândim la viitorul partidului”, a afirmat Orban, care l-a dat exemplu pe Andrei Carabelea, tânărul și proaspătul primar de la Piatra Neamț, care a obținut 26,25% dintre voturile valabil exprimate, urmat de principalul contracandidat cu 21,98%. Acesta a intrat în cursa pentru primărie cu doar o lună înainte de alegeri, dar a reușit să convingă electoratul să îl voteze.

Vezi și: Lider PNL: PSD va încerca marți să mute data parlamentarelor

Discuția în jurul tinerilor pe listele partidului nu este nouă. Ludovic Orban a susținut și în alte întâlniri cu șefii de filiale că este important ca tinerii să fie atrași spre politică, încurajați și susținuți să facă pasul către funcții de răspundere. De altfel, acesta este și trendul impus de electorat, care a preferat anul acesta să voteze fețe noi, iar fiefuri care păreau sigure pentru PNL, ca Timișoara, au fost pierdute pe mâna celor care nu au simțit necesitatea schimbării.

Una dintre explicațiile scorului mic la București poate fi, de asemenea, votul masiv al tinerilor care a mers către USR, în detrimentul PNL.

Rămâne de văzut dacă PNL și-a învățat lecția și va face marea schimbare a listelor la parlamentare sau vom vedea aceleași nume înrădăcinate de ani de zile în fotoliile Senatului și ale Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.