Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Coaliția de guvernare a decis să tragă pe linie moartă proiectul care relaxează sancțiunile pentru șoferi

Radu Pop
Target Intellect
viteza

Coaliția de guvernare a decis, miercuri, să blocheze în Parlament proiectul de lege în care aleșii au introdus amendamente de relaxare a sancțiunilor aplicate șoferilor care încalcă regulile din Codul Rutier, spun surse din coaliție.

„Ordonanța cu relaxările de sancțiuni nu va ajunge niciodată la vot final. O să o punem pe poziția 100 pe ordinea de zi și nu va ajunge niciodată spre dezbatere și adoptare. O să rămână în vigoare actualul OUG”, au spus sursele citate. Proiectul va rămâne astfel mult și bine la sertar.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus în ședința coaliție, că înăsprirea sancțiunilor a avut drept efect scăderea numărului accidentelor și că nu se justifică, astfel, dorința parlamentarilor de a reduce penalitățile.

Decizia vine după ce comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor au adoptat mai multe amendamente la ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, eliminând articolul care definea comportamentul agresiv, şi anume slalomul printre maşini, pentru care în prezent se reţine permisul 30 de zile. De asemenea, o altă modificare prevede că şoferii vitezomani, prinşi pe radar cu mai mult de 70 de kilometri peste limita legală de viteză, să poată conduce cu dovadă încă 2 săptămâni după reţinerea permisului. Raportul comisiilor ar urma să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.