Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: De ce s-au prăbușit transferurile în Parlament

sah mat

Noul Guvern a înghețat racolările în Parlament dar primăvara s-ar putea transforma într-un concurs ‘Scapă cine poate’ pentru senatori și deputați.

Surse din toate grupurile parlamentare au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că există ‘numeroși’ parlamentari care stau cu bagajele făcute, însă învestitura noului Guvern a complicat lucrurile pentru că parlamentarii nu știu acum unde să se ducă, toată lumea fiind în același timp și în opoziție și la putere.

În PNL înnoirea partidului și auditul despre care nimeni nu știe ce va provoca au împins o serie de parlamentari cu gândul către ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Însă intrarea ALDE în Opoziție totală i-a descurajat pe liberalii care erau tentați de o negociere, acești liberalii fiind însă în continuare într-o situație incertă și în partid, spun surse liberale.

O serie de liberali ar fi luat în calcul și varianta urcării în căruța lui Traian Băsescu, însă lipsa structurilor Mișcării Populare le-a stins rapid elanul, spun surse PNL.

Pe stânga, la PSD și UNPR, sunt alte întrebări. UNPR-iștii încă nu știu cum vor candida în 2016, iar forța lui Gabriel Oprea de a racola pe bandă rulantă parlamentari s-a stins după scandalul polițistului mort în coloana sa oficială și după pierderea funcției de vicepremier. Deși se zvonea despre posibile plecări dinspre PSD spre UNPR, totul a picat în acest moment.

În PSD se ține cu dinții de guvernarea în teritoriu – în special deconcentrate - și cine va fi mai puternic va reuși să-și asigure un loc în viitorul Parlament. Din acest punct de vedere dinamica în Parlament îi ocolește momentan pe social-democrați. Parlamentari PSD consultați de STIRIPESURSE.RO susțin că deși au pierdut guvernarea totuși au cu ce să se laude la alegerile de anul viitor și nu trebuie exclusă o nouă guvernare PNL-PSD din 2016, așa încât PSD rămâne un partid frecventabil. Există și în tabăra PSD rebeli care dau semne că nu-i mai interesează partidul, însă momentan nu se pune problema plecării din partid, ci mai degrabă a conturării unei mișcări de rezistență în interior.

Majoritatea parlamentarilor care se gândesc să-și salveze pielea prin înscrierea într-un alt partid politic așteaptă primăvara, atunci când vor vedea dacă sunt pe lista neagră în propriul partid și ce le poate oferi o aventură într-o altă formațiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.