Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - ICCJ, lovitură grea pentru Liviu Dragnea: cererea i-a fost RESPINSĂ

Liviu Dragnea ICCJ

Președintele PSD, Liviu Dragnea, depusese o solicitare la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a se efectua o nouă tragere la sorți a completelor de 5 judecători.

Conform surselor Realitatea TV, conducerea ICCJ s-a întrunit în ședință și a respins cererea lui Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD va fi judecat de completul deja extras, în dosarul angajărilor fictive de la DGSPAC Teleorman.

La Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fost primită, vineri dimineață, o solicitare din partea președintelui PSD Liviu Dragnea de suspendare a tragerii la sorți de vineri a completurilor de 5 judecători.

Instanța supremă a schimbat însă, vineri, prin tragere la sorți, membrii completelor de cinci judecători pentru 2018 după ce CCR a decis că există conflict juridic constituțional între Înalta Curte de Casație și Justiție și Parlament.

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a tras la sorți noii judecători din completurile de 5, schimbând și componența celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea. Vicepreședintele ÎCCJ, Iulian Dragomir, nu se mai regăsește în acest complet.

La Înalta Curte de Casație și Justiție funcționează două completuri de 5 judecători în materie penală.

Noua componență a Completului 1 penal de la Înalta Curte de Casație și Justiție este formată din judecătorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Șelaru, Simona Cristina Neniță, Francisca Maria Vasile și Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, în situații speciale, au fost aleși și judecători supleanți. Aceșta sunt judecătorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera șu Săndel Macavei.

Completul 2 penal este format din judecătorii: Lavinia Lefterache, Ionuț Matei, Aurel Gheorghe Ilie, Ioana Bogdan și Ștefan Pistol. Membrii supleanți ai acestui complet sunt judecătorii: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Șerban și Iulian Dragomir.

Atât completul 1 cât și completul 2 vor fi prezidate de căte cel mai în vârstă judecător dintre cei trași la sorți.

La completul numărul 1 de 5 judecători se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghiță - dosarul privind intervențiile la vârful Poliției și Parchetului Prahova, Victor Ponta - dosarul Turceni-Rovinari - și cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

La completul numărul 2 se află dosarele lui Călin Popescu Tăriceanu - cel privind mărturia mincinoasă, cel de luare de mită al fostului ministru de Interne Cristian David David, precum și dosarul de corupție al lui Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului.

"Sper să se sfârșească epopeea completurilor de 5 judecători, dar sincer am dubii privind acest aspect", a declarat Cristina Tarcea, președintele instanței supreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.