Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Mobilizare de URGENȚĂ la Cluj - Șeful APIA, căutat de scafandri, după ce a căzut într-un lac

scafandri decedata lac fundeni

Mai multe echipaje de scafandri caută un bărbat din Cluj-Napoca, pe lacul de acumulare Fântânele-Beliș, județul Cluj, după ce acesta ar fi căzut, sâmbătă seara, dintr-o barcă, surse judiciare susținând că este vorba despre șeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, scrie Mediafax.

Reprezentanții ISU Cluj au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că la căutări participă și scafandri de la ISU Arad.

”În cursul serii de sâmbătă, imediat după ora 22, a fost primit un apel pe numărul unic de urgență 112, care anunța faptul că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, în apropierea barajului. Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și alte două bărci civile. Din păcate căutările au fost fără rezultat până la orele 24, când s-au încetat temporar căutările. Duminică dimineață, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj. Este căutat un bărbat care ar fi dispărut în lac”, au spus sursele citate.

Citește și: ALARMANT - Peste 250 de urmăriți și dispăruți au fost prinși de Poliția Română

Potrivit acestora, de asemenea, echipe de salvare din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo sunt în drum spre locul incidentului în vederea reluări căutărilor.

”Adâncimea apei, în apropierea barajului Beliş-Fântânele, poate ajunge peste 100 de metri, ceea ce limitează intervenția scafandrilor autorizați până la 40 de metri. Acest tip de scufundări se pot efectua doar cu echipamente specifice, diferite de cele pentru scufundări până la 40 de metri, ce trebuie să protejeze scafandrii de narcoza azotului şi toxicitatea oxigenului”, au spus sursele citate.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul dispărut ar fi directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, care deține o cabană pe malul lacului Beliș-Fântânele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.