Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Negocieri de culise între Klaus Iohannis și Dacian Cioloș: s-a făcut marea înțelegere

negocieri

Pe scena politică s-a lăsat liniștea, odată cu începerea perioadei de vacanță, dar în culise se negociază din greu. Klaus Iohannis și liberalii au înțeles, după alegerile europarlamentare, că marele lor adversar îl reprezintă alianța USR-PLUS și nu cei din PSD.

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

Surse din PNL ne-au dezvăluit ce se vorbește în laboratoarele de partid și care vor fi mișcările din perioada următoare. Klaus Iohannis încearcă să își securizeze al doilea mandat de președinte, tocmai de aceea ar fi negociat cu liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Conform surselor noastre, cei doi au ajuns la o înțelegere și Dacian Cioloș nu va candida la prezidențiale. Candidatul alianței USR-PLUS va fi Dan Barna, cel despre care Iohannis crede că-l va învinge mai ușor, chiar dacă va avea loc o confruntare în turul II.

În schimbul retragerii, Dacian Cioloș a obținut promisiunea lui Iohannis că va fi prima opțiune de premier. Imediat după prezidențiale se va declanșa operațiunea de dărâmare a Guvernului PSD-ALDE, iar Dacian Cioloș va fi opțiunea de premier a noii majorități.

Pentru Dacian Cioloș este o situație de tip win-win. În cadrul coaliției USR-PLUS s-a convenit ca cei doi lideri să meargă în tandem: unul pentru funcția de președinte, celălalt pentru funcția de premier. În acest context, pentru Cioloș, dacă câștigă Klaus Iohannis sau Dan Barna este un câștig pentru că va fi premierul desemnat.

Acestea sunt negocierile politice din acest moment, dar fiecare echipă joacă pe mai multe scenarii și ipoteze de lucru. Rămâne de văzut și cine va fi candidatul PSD la prezidențiale pentru că și asta va influența foarte mult calculele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.