Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Negocieri pe rectificarea bugetară: Efect de bumerang al veștilor bune anunțate de Guvern

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

După anunțurile guvernanților legate de revenirea în V a economiei și creșterea peste așteptări a încasărilor din taxe și impozite, Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt asaltați acum de primarii care solicită alocarea unor fonduri, au relatat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: Schimbare iminentă de trupe în PSD: Cel puțin 100 de deputați și 50 de senatori social-democrați nu sunt pe locuri eligibile pentru un nou mandat

Pe de-o parte, primarii afirmă că sunt încasări la buget mai mari decât anul trecut, că ratingul de țară al României nu s-a degradat, pensiile nu au fost mărite cu 40%, plus că investițiile sunt o ștampilă liberală de bun augur înainte de alegeri. Argumentele lor sunt dublate de perioada campaniei electorale, un moment de presiune politică asupra Executivului pentru parlamentare. Sursele citate spun că premierul Ludovic Orban ar susține cererile primarilor, dar cu rezerve.

Pe de altă parte, Florin Cîțu este „zgârcit” și susține că trebuie să reducă la maxim deficitul bugetar, spun sursele citate. Finanțele consideră că deja se acordă fonduri importante pentru investiții, plus deconturile efectuate pe PNDL, astfel că primarii ar trebui să înțeleagă că sunt bani puțini și „multe guri de hrănit”.

Împărțirea banilor la rectificarea bugetară ar urma să fie finalizată în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.