Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Plahotniuc s-ar pregăti să predea puterea în Republica Moldova. Posibil anunț iminent la Chișinău

Euractiv
dodon plahotniuc

Situația din Republica Moldova ar putea suferi o răstunare spectaculoasă de situație. Conform unor surse apropiate guvernului interimar condus de Pavel Filip și de conducerea Partidului Democrat condus de magnatul Vladimir Plahotniuc în această seară am putea avea un anunț cu privire la predarea pe cale pașnică a puterii. Sunt însă destul duri din conducerea PDM care susțin că Guvernul Filip trebuie să reziste și să se meargă așa cum a decis Curtea Constituțională spre alegeri anticipate.

UPDATE: În următoarele ore, Partidul Democrat din Moldova va anunța despre deblocarea instituțiilor de stat, scrie publicația rusă Kommersant, făcând trimitere la surse anonime din cadrul formațiunii. Potrivit acestor informații în negocieri s-ar fi implicat și ambasadorul SUA la Chisinau.

Circula deja informații neconfirmate privind demisia ministrului de Interne, Alexandru Jizdan. Ulterior ministrul a dezmintit informația declarand că ”Totul este un fals”.

Citește și: Eșec de proporții: pe mandatul României s-a OFICIALIZAT primul pas pentru Europa cu două viteze

Această informație vine chiar în timp ce liderii Partidului Democrat din Moldova, patronat de Plahotniuc, se află în ședința Consiliului Național și au anunțat deja că o decizie importantă va fi anunțată public la ora 17.30

La Chișinău se află deja o trimisul special al președintelui României, consilierul prezidențial Bogdan Aurescu. Contacte importante sunt și în SUA, dar și cancelariile vest europene.

Tot pe surse, se vehiculează zvonul că în urma acestei ședințe, Plahotniuc va preda pașnic puterea și va asigura o tranziție normală în Republica Moldova și ar evita posibilele violențe pentru duminică - atunci când majoritatea parlamentară ACUM-PSRM e de așteptat să aducă mulți oameni în stradă și să forțeze astfel ocuparea sediului Guvernului Moldovei și a principalelor instituții de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.