Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Polițiștii care au răpit și torturat doi tineri în București AU PLÂNS în arest: Una dintre polițiste a dezvăluit totul anchetatorilor

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Reținuți pentru tortură și lipsire de libertate, cei 8 polițiști din București au petrecut o primă noapte în spatele gratiilor. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, agenții de la Secția 16 din Capitală au realizat că, în doar câteva ore, și-au distrus carierele și viețile.

Printre cei 8 care au fost săltați chiar de către colegii lor polițiști se află și două sau trei polițiste care au participat la scenele desprinse dintr-un film horror. Sursele noastre spun că, în Arestul Poliției Capitalei, agenții au început să plângă și să regrete ceea ce au făcut. Unii dintre ei, mai vechi în sistem, păreau de nerecunoscut, potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO.

Mai mult, se pare că una dintre agente ar fi colaborat cu anchetatorii și ar fi dat toate detaliile din cazul care a oripilat întreaga Românie.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală sunt urmăriți penal infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură, opt dintre ei fiind reținuți pentru 24 de ore.

„La data de 03.03.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 9 inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul DGPMB Secția 16 Poliție – Biroul de Ordine Publică, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a 8 dintre inculpaţi, respectiv măsura controlului judiciar faţă de un inculpat”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit procurorilor, la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2.

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’

Procurorii precizează că în tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

„După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran. În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată. În cauză cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție”, conchid procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.