Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Primele 10 persoane care furau produse de lux din avioanele de pe Otopeni au fost ARESTATE

stiripesurse
aeroport otopeni

Douăzeci de persoane au fost reținute și duse cu mandat de arestare preventivă, în fața judecătorilor, în timp ce alte 38 au fost puse sub control judiciar de procurorii militari de la Parchetul Tribunalului Militar București, după audieri maraton în cazul furturilor de produse de lux din avioanele de pe Aeroportul Otopeni.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, Tribunalul Ilfov a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru primul lot din cele 20 de persoane duse cu propunere la instanță, vineri. La ora transmiterii acestei știri, cel de-al doilea lot de 10 persoane se află în instanță, pentru a vedea dacă vor ajunge după gratii.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

Printre cele 20 de persoane reținute de procurorii militari se numără și doi ofițeri ai IGSU, precum și doi ofițeri MApN.

Au fost ridicate și confiscate de polițiști peste 400 de parfumuri, 4 minibaruri și peste 450 de sticle diverse băuturi, aproximativ 200 de ceasuri și bijuterii, produse cosmetice și genți.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere în Parlamentul European: ‘De ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?’

Aproape 50.000 de euro găsiți la percheziții

De asemenea, au identificate și ridicate importante sume de bani, în lei și valută, respectiv peste 80.000 lei și aproximativ 30.000 de euro, precum și alte sume în dolari și lire sterline.

Zeci de percheziții au avut loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Prejudiciul se ridică la peste 800.000 de euro.

Citește și: Precizări făcute de Antena 1, după ce coronavirusul a lovit televiziune

Grupare veche

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE.RO că gruparea era mai veche un an, perioada în care s-a făcut documentarea informativă pentru probarea infracțiunilor sesizate la nivelul parchetului.

Aceleași surse arată că în decursul anului de documentare unele persoane nou angajate ar fi aderat la cele ce se petreceau în aeroport. Concret, explică acestea, persoanele care nu aderau sau încercau să rămână neutre nu ar fi fost bine văzute de colegii care sunt acum suspecți în acest mega dosar de furt, tăinuire și complicitate.

Citește și: Doctorul Monica Pop, dezvăluire pe tema coronavirus: Uite-așa oamenii au murit. Pot să dau exemple chiar acum

Personal de la pază și pompieri sub lupa anchetatorilor

Potrivit surselor citate între persoanele vizate în acest dosar s-ar număra și personal de la Paza aeroportului dar și de la pompierii detașați la Otopeni.

Sursele invocate nu au putut preciza un număr concret de ofițeri cercetați în caz dar spun că aceste cadre ar fi avut cunoștință despre schema pretins infracțională care se coagulare la nivelul Aeroportului Otopeni.

Sursele citate nu pot preciza concret dacă este vorba despre ofițeri SRI sau MApN dar competența Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București este atrasă în mod cert de existența unor suspecți cu grad militar.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: Situația poate deveni îngrijorătoare

Fenomenul de la Otopeni

În urmă cu aproximativ un an DIICOT anunța oficial că s-au făcut 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmbovița si 1 Brasov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.

De asemenea, în conformitate cu art.170 cod procedură penală, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectuează o perchezitie la punctul de lucru al unui sindicat.

Citește și: Marcel Ciolacu lansează un nou atac la adresa PNL: Nu mai are nicio jenă! Pentru păcănele – DA ! Pentru fermieri – NU

În speță era vorba despre Aeroportul Otopeni, unde procurorii suspicionau că unii dintre angajați ar fi sustras piese tehnice de la avioane. Surse judiciare relatează pentru STIRIPESURSE.RO în dosarul respectiv, în prezent, nu există încă persoane puse sub urmărire penală.

Concret, spun surse judiciare despre acest dosar, cazul ar viza presupuse fapte de sustragere a unor componente de avion si piese precum și alte bunuri din hangarele aeroporturi fără a putea oferi alte detalii.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.