Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Tăierea pensiilor speciale bate pasul pe loc. Miniștrii au mers fără amendamente la ședința prezidată de Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern Lucian Bode

Niciun ministru nu a venit cu amendamente legate de pensiile de serviciu la ședința interministerială de la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Au fost discuții generale. Transporturile și Apărarea au propuneri dar le vor trimite în scris”, iar ministerele liberale au spus că „au trimis amendamentele când s-a făcut proiectul de lege”, conform surselor citate.

La discuții participă atât premierul Nicolae Ciucă cât și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-ar fi plâns în ședință că miniștrii PNL doresc să boicoteze ședința. Lucian Bode (Interne) a replicat că el nu are ce amendamente să propună pentru că legea trimisă în Parlament este bună din punctul său de vedere. Cătălin Predoiu (Justiție) a explicat că nu poate înainta amendamente până nu consultă mai întâi CSM-ul.

Coaliția de guvernare trebuie să refacă proiectul privind pensiile de serviciu, după ce Comisia Europeană a transmis un punct de vedere, consultat de ȘTIRIPESURSE.RO, în care afirmă că proiectul de lege privind pensiile de serviciu (inclusiv pensiile militare) ar avea ca rezultat „doar economii foarte limitate și nu ar aborda suficient sustenabilitatea fiscală și, în special, echitatea”. În plus, nu îmbunătățește decât în mică măsură caracterul contributiv al sistemului, potrivit experților Comisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.