Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUSPENDARE în fotbalul românesc: Jucătorul care a recunoscut că paria are INTERZIS la meciuri

stiripesurse.ro
pariuri

Valentin Bărbulescu (33 de ani) a fost suspendat patru luni şi a primit o amendă de 15.000 de lei pentru că a recunoscut că obişnuieşte să joace la pariuri, potrivit mediafax.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

Sportul Snagov primeşte o lovitură grea chiar înaintea reluării campionatului Ligii 2. Liderul campionatului după 21 de etape şi-a pierdut pentru tot restul sezonului căpitanul, unul dintre cei mai experimentaţi jucători pe care îi are în lot.

"Admitere sesizarea formulată de Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General, împotriva pârâtului Bărbulescu Valentin. În temeiul art. 60 ind. 1 al. 2 raportat la art. 60. al. 5 din RD al FRF sancţionarea pârâtului Bărbulescu Valentin cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru 4 (patru) luni şi o penalitate sportivă în cuantum de 15.000 lei", e verdictul dat de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal în şedinţa din 18 februarie 2019.

În luna decembrie 2018, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, mijlocaşul a recunoscut, fără ezitare, că joacă la pariuri. Federaţia Română de Fotbal s-a autosesizat în urma declaraţiilor făcute de jucătorul Snagovului, l-a chemat la Comisia de Disciplină şi Etică, iar acum l-a suspendat şi amendat.

Bărbulescu a spus că îşi face biletul de acasă şi că nu merge personal în casa de pariuri, ci apelează la un apropiat. Jucătorul care a mai trecut pe la ACS Berceni, Concordia Chiajna, Petrolul, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reşiţa, Juventus Bucureşti sau CSM Şcolar Reşiţa a declarat că nu joacă pe meciurile din România, ci pe cele din străinătate, iar regulamentul FRF, care interzice şi sancţionează astfel de practici, i se pare absurd.

"Da, pariez! Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul pariurilor. Dacă eu pariez pe Germania, Anglia, Franţa, ce treabă are? E caz penal să pariezi pe propria echipă, da, dar dacă pariez meciuri din străinătate? Îmi fac bilet de acasă, dar nu intru în case, i-l dau unui prieten să bage. Niciodată n-am câştigat la pariuri, poate o singură dată 100 sau 200 de lei", a spus Valentin Bărbulescu.

În acest sezon al Ligii 2, Bărbulescu a evoluat în 19 meciuri dintr-un total de 21 şi a înscris un gol.

Conform Articolului 60, punctul 5 din regulamentul FRF, "fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani şi o penalitate sportivă de 300.000 de lei".

Sâmbătă, de la ora 11:00, Sportul Snagov joacă primul meci oficial în 2019, pe teren propriu, cu Daco Getica Bucureşti, în cadrul etapei a 22-a a Ligii 2. Înainte de reluarea campionatului, echipa ilfoveană ocupă locul 1, cu 46 de puncte, cu unul mai mult decât Academica Clinceni şi Petrolul Ploieşti, aflate pe următoarele două locuri de pe podium.

De curând, Cristian Pădurariu, jucător legitimat la ACS Poli Timişoara a fost sancţionat de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu trei luni şi 5.000 de lei amendă pentru că a jucat la pariuri inclusiv împotriva echipei sale. Atacantul a primit o sancţiune redusă, deoarece şi-a recunoscut fapta după ce a fost pârât de conducătorii clubului.

În România, jucători, antrenori sau conducători de la Gloria Buzău, Academica Clinceni sau Unirea Tărlungeni, aceasta din urmă după ce s-a mutat la Ştefăneştii de Jos, au fost, la rândul lor, suspendaţi şi amendaţi de FRF după ce s-a dovedit că au jucat la pariuri sau au aranjat meciuri pentru pariuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.